Beques de pràctiques per als estudis oficials de grau o màster en el marc de la cooperació al desenvolupament

El programa de beques de pràctiques en països del sud global ofereix places perquè l’alumnat de la UIB pugui realitzar pràctiques relacionades amb els seus estudis en països del sud global, i obtenir, a més de l’experiència personal, el reconeixement acadèmic corresponent.

Els professors i les professores de les distintes facultats i escoles universitàries són les encarregades de crear els perfils de les places de pràctiques que s’ofereixen a l’alumnat, gràcies als convenis signats amb les diferents entitats locals on es realitzen les pràctiques. A més, es converteixen en tutors i tutores dels i de les alumnes, donant-los informació, assessorament, suport i fent el seguiment de tot el procediment.

Les places disponibles són molt diverses, inclouen una gran varietat de països i d’estudis. Permeten des de fer pràctiques de mestre en escoles del Perú, fins a participar en projectes de salut comunitària a Equador, col·laborar amb tallers de productes de comerç just a l’Índia o conèixer la realitat social i jurídica de Nicaragua, entre d’altres. Això sí, totes les estades tenen una durada mínima de 60 dies.

L'alumnat que realitzi aquestes pràctiques podrà obtenir el reconeixement acadèmic corresponent, que dependrà del perfil de la plaça que hagi ocupat.

Convocatòria per al professorat d’estudis oficials de grau o màster per definir els perfils de les places perquè l’alumnat pugui realitzar pràctiques en el marc de la cooperació al desenvolupament durant el curs acadèmic 2022-2023

El professorat interessat pot presentar la seva sol·licitud a l'OCDS (Cas Jai) fins el 20 de setembre de 2022.


Testimonis d'alumnat participant

Coneixeu el testimoni de l’alumnat participant en aquest i altres programa de l’OCDS al nostre Bloc tuhipintesmolt.

Consulta les convocatòries d'anys anteriors