Recursos d'educació per a la ciudatania global

Ja fa alguns anys que l’OCDS recull la tasca que molts de membres de la comunitat universitària realitzen a través de les seves convocatòries, mitjançant diverses modalitats, com són una col·lecció de llibres, diverses exposicions fotogràfiques, recursos en format audiovisual, fulletons informatius i col·leccions pròpies que recullen recursos d'Educació per a la ciutadania global.

Aquests recursos, que es poden consultar a través d'aquesta pàgina web, es posen a l’abast de la comunitat universitària i de la societat en general perquè es puguin aprofitar per la transformació social a favor d'un Desenvolupament Humà Sostenible (DHS).

Col·lecció UIB Càmera i Cooperació

fil a l'agullaL’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS), en col·laboració amb el Servei de Recursos Audiovisuals (SRAV) de la UIB, edita una sèrie d’audiovisuals de divulgació i educatius amb els quals es pretén donar difusió als programes i projectes de caràcter solidari que la UIB promou i que es duen a terme de la mà d’altres entitats. Els audiovisuals ens acosten històries que es desenvolupen a milers de quilòmetres de les Illes Balears contades en primera persona per membres de la comunitat universitària. A més de sensibilitzar, amb aquesta col·lecció es pretén posar fil a l'agulla per promoure la participació activa en la logo DGCtransformació de la realitat a través de l'Educació per a la ciutadania global.


Núm. 1:

Una experiència d’Estades Solidàries a Piura, Perú
(duració 00:26:00)

Núm. 2:

"Una experiència de mobilitat en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament a Anantapur (Índia)".
(duració 00:21:00)

Núm. 3:

"Ghana: la fisioteràpia, un camí a la salut".
(duració 00:25:08). 

Núm. 4:

"Una experiència de formació en comunicació audiovisual, en el marc del Projecte de Cooperació Universitària al Desenvolupament, a Piura, Perú

(duració 00:16:07) i el video promocional (duració 00:02:12) al canal UIB.  

Núm. 5:

Aprendo Contigo: Una experiencia única en Pedagogía Hospitalaria, Perú

(durada: 00:23:20)

Núm. 6: Ja podeu veure el nou reportatge

"Tanzània: Impulsant la recerca"

 

Recursos audiovisuals també disponibles a l’apartat Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat del

canal Youtube de la UIB.

Col·lecció UIB Solidària

uib_solidaria

La col·lecció de recursos d’Educació per al Desenvolupament (EpD) UIB Solidària està dissenyada per promoure una ciutadania global, crítica, coresponsable i compromesa amb el desenvolupament humà sostenible. Amb la pretensió de convertir-se en una útil i eficaç eina per a aquest fi, la col·lecció posa a l’abast de tothom els recursos d’EpD generats a partir de les diferents activitats programades per l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS), alhora que mostra la importància de la implicació professional i personal de tota la comunitat universitària que hi col·labora activament, permetent posar fil a l’agulla per continuar tirant endavant. 

Si t’interessa el prèstec d’alguna exposició, pots sol·licitar-la enviant un correu electrònic a ocds@uib.es


Recursos audiovisuals també disponibles a l’apartat Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat del canal Youtube de la UIB.

Col·lecció de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat

La col·lecció inclou actualment sis títols de temàtiques diverses, des del recull de les experiències de l’alumnat participant en el programa de beques de pràctiques en països empobrits, fins als resultats de projectes de cooperació realitzats per professorat de la UIB, o de recerques realitzades en aquest àmbit. Els títols són els següents:

  • Volum 1: Aprendre a veure el món: testimonis de l’alumnat (2005).
  • Volum 2: Els indicadors en els projectes de cooperació en turisme sostenible (2006), del professor Miquel Seguí.
  • Volum 3: Manejo integral costero (2007), de la professora Isabel Moreno.
  • Volum 4: Las ONG: un sistema de indicadores para su evaluación y gestión (2007), de la professora Raquel Herranz.
  • Volum 5: El turisme sostenible com a eina de cooperació per al desenvolupament: experiències a Amèrica Central (2009), de Joan Miralles Plantalamor i Antònia Rosselló.
  • Volum 6: La recerca aplicada al desenvolupament. Tres experiències (2010), dels professors Josep A. Tur, Isabel Moreno i Juan Rita.

Més informació sobre la col·lecció...
 

Exposicions

Exposicions de l'OCDS

Les exposicions creades per l’OCDS, a banda de conscienciar i sensibilitzar la comunitat universitària, són elements motivadors per a la participació de la comunitat universitària en els diferents programes de cooperació universitària i educació per al desenvolupament, així com per donar a conèixer les noves polítiques, estratègies i línies d'actuació globals per fer front a les injustícies i desigualtats globals.

Els títols de les exposicions són els següents:

Exposicions d'entitats externes

Exposicions realitzades els cursos anteriors

Fulletons informatius

Fulletó OCDS         Guia Informa't

Fulletó de l'OCDS                Guia Informa't