20è aniversari del Servei Voluntari Europeu

Dia i horari: 29 de setembre de 2016 de les 10 a les 20 hores.

Lloc: Plaça d’Espanya (Palma)

Dins el marc dels actes de celebració del 20è aniversari del Servei Voluntari Europeu, us convidam a participar en la jornada de portes obertes que se celebrarà el dia 29 de setembre a la plaça d’Espanya de Palma. Durant tot el dia es desenvoluparan diferents activitats per donar a conèixer aquest programa i animar a participar-hi.

  • 10.00 h. Inauguració de l'acte amb la intervenció de la consellera de Transparència, Cultura i Esports.
  • 10.30 h. Salutació a les entitats SVE dels 12 països europeus que participen en un seminari de contacte del SVE a les Illes Balears organitzat pel Centre d'Estudis de l'Esplai, en el marc del programa ERASMUS+ Joventut.
  • 10.45 h. Recorregut pels diferents estands de les entitats de les Illes Balears i de la UE acreditades pel SVE.
  • 11.00 h. Ponència: «20 años de Servicio Voluntario Europeo. Construyendo Europa a través de la solidaridad», a càrrec de Javier Peso, expert en Programes Europeus d’Educació no Formal.
  • 12.00 h. Sessió informativa SVE per a joves i estudiants.
  • 13.00 h. Panel d'experiències amb la participació de voluntaris i exvoluntaris del SVE.
  • 16.00 h. Sessió formativa SVE: Característiques d’un bon tutor del SVE per a entitats acreditades o en procés d’acreditació.
  • 17.00 h. Sessió informativa: Com es fa per acreditar-se per poder ser entitat d’enviament o acollida del SVE, adreçada a entitats interessades a participar en el SVE.
  • 18.00 h. Actuacions musicals a càrrec dels grups: Ceremoney i Salvatge Cor, finalistes i guanyadors del concurs Art Jove.

Programa d’activitats.

Què és el Servei Voluntari Europeu?

És una acció de mobilitat internacional del programa europeu ERASMUS+ Joventut. Gràcies a aquest programa, un/a jove pot dur a terme una activitat de voluntariat en un altre país i col·laborar a temps complet amb una organització activa en l’àmbit de l’esport, la cultura, el medi ambient, l’àrea social, joventut, etc. des de dos mesos fins a un any. Aquest voluntariat, per tant, no és remunerat, però el programa en cobreix tots els aspectes logístics (allotjament, manutenció, assegurança mèdica i de responsabilitat civil, suport lingüístic per aprendre l’ idioma, transport local i viatge).

Com veus, és una magnifica oportunitat que no pots deixar passar. L’únic requisit és que tinguis entre 17 i 30 anys.

Més informació

Documents relacionats:

Presentació de la jornada de portes obertes en el 20è aniversari del SVE.

 

Data de l'esdeveniment: 29/09/2016

Data de publicació: 15/09/2016