Servei Voluntari Europeu (SVE)

imatge SVEQuè és i a qui va dirigit?

El SVE és una iniciativa de la Comissió Europea que ofereix als joves d’entre 18 i 30 anys de la Unió Europea la possibilitat de dur a terme una activitat de voluntariat en un altre país. Té l’objectiu de desenvolupar la solidaritat i promoure una ciutadania activa i una entesa mútua entre els joves.

Aquest programa permet, dins un context europeu, aprofundir en l’itinerari educatiu i formatiu de la gent jove. El descobriment de nous horitzons i l’adaptació a altres cultures, mitjançant activitats de voluntariat, possibiliten l’aprofundiment personal i social.

Com funciona el SVE?

El SVE suposa la participació en un projecte desenvolupat per una associació, una corporació local o qualsevol altra entitat sense ànim de lucre de l’estranger, que s’encarrega d’organitzar l’estada d’un voluntari/ària estranger/a, planificar les seves tasques i la seva formació i assignar-li un tutor/a. Per poder-hi participar, la persona interessada ho ha de fer mitjançant una entitat d’enviament, que en el cas de l’alumnat de la UIB pot ser l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament (OCDS).

Possible durada de l’estada

La durada pot estar compresa entre un mínim de dos mesos i un màxim de 12 mesos.

Àmbits del voluntariat

Hi ha una gran diversitat d’oportunitats per fer tasques de voluntariat en àrees com: medi ambient, integració social de les persones discapacitades, conservació i restauració del patrimoni historicoartístic, desenvolupament d’activitats per a joves, esport..., entre altres.

Despeses

Aquesta iniciativa cobreix el 90% de les despeses de viatge i el 100% de les despeses d’allotjament, manutenció i assegurances.

Terminis per entregar les sol·licituds

La participació en la recerca activa de l’entitat d’acollida per part de les persones interessades és imprescindible. Aquesta recerca requereix temps i constància per poder presentar la documentació necessària dins els terminis estipulats:

La sol·licitud es presentarà abans de l':Si el projecte comença entre l':
15 de febrer1 de maig i el 31 d'octubre
26 d'abril1 d'agost i el 31 de gener
2 d'octubre1 de gener i el 31 de juny

 

Més informació:

Agència Nacional Espanyola (Erasmus+ Joventut)

Base de dades per a la recerca d'entitats acreditades en el programa SVE

Fulletó portada, contraportada