Jornades: "Ciutadania global: una oportunitat per repensar l’educació"

Dies: 2 i 3 d'octubre de 2019
Horari: matí i tarda
Lloc: Aula de Graus de l'edifici Antoni Maria Alcover (campus universitari, UIB)

 

Els propers dies 2 i 3 d’octubre de 2019 tendran lloc les jornades “Ciutadania global: una oportunitat per repensar l’educació”. Es tracta de la dotzena sessió del Cicle de sessions monogràfiques de l’Agenda 2030.

L’Agenda 2030 planteja la necessitat de construir una ciutadania global responsable i vinculada als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i per tant, amb vocació transformadora de la realitat, a tots els nivells. El paper de l’educació en la construcció d’aquesta ciutadania global no es pot limitar ni a la retòrica normativa ni a accions puntuals o aïllades, sinó que cal una educació que estigui pensada i duta a la pràctica des d’aquesta voluntat.

Amb aquestes jornades, que comptaran amb la participació de persones expertes d'arreu de l'Estat Espanyol, volem reforçar un espai de reflexió conjunt on compartir experiències, reptes, obstacles i bones pràctiques entre diferents actors de la societat civil, les administracions públiques i sobretot, el món educatiu, que estiguin connectats amb alguna d’aquestes fites des de la seva responsabilitat social, professional o política: personal docent i acadèmiques, educadors/res, activistes, membres d’ONGDs i d’altres agents de la cooperació al desenvolupant, moviments socials, responsables polítics i tècnics del món de l’educació i de la cooperació, entre d’altres.

Objectius:

  • Debatre entre totes les persones participants l’entramat del nou paradigma educatiu que cal construir, i que pot servir per revisar el present i repensar el futur de l’educació en el marc de l’Agenda 2030.
  • Conèixer els diferents punts de vista de totes les modalitats d’educació descrites i l’evolució de l’EpD fins a l’actual educació per la transformació social.
  • Compartir, conèixer i aprendre entre totes i tots sobre les bones pràctiques emmarcades en l’educació per una ciutadania global.
  • Establir sinergies i impulsar el treball en xarxa entre tots els actors per tal de contribuir des de l’àmbit educatiu a un món millor, just, sostenible i igualitari, amb aquesta visió local-global.

Més informació

Data de l'esdeveniment: 2/10/2019

Data de publicació: 04/09/2019