Convocat˛ria dels Premis per a projectes audiovisuals futurs ut˛pics de la MediterrÓnia 2021

.jpgL’OCDS, en col·laboració amb el Servei d’Activitats Culturals (SAC), volem mostrar, en el context actual d’una pandèmia com la de COVID-19, el nostre reconeixement i agraïment al sector cultural amb aquesta convocatòria públicade premis en tres categories diferents als projectes audiovisuals presentats per creatives i creatius professionals residents a les Illes Balears i que comptin amb la col·laboració d’altres persones o col·lectius de la Mediterrània, amb la finalitat d’impulsar les xarxes internacionals de col·laboració intercultural.

La creació cultural és una eina privilegiada per explicar i entendre el canvi social, així com per imaginar nous futurs utòpics per empènyer els canvis i la transformació ecosocial tan necessària. En aquest sentit, la disciplina artística audiovisual és un canal que ens pot ajudar a superar els futurs distòpics amb els quals ens bombardegen contínuament. 

L’objectiu principal és impulsar la promoció i producció cultural referents als «futurs utòpics de la Mediterrània»: sostenibilitat ecològica, ecojustícia, igualtat de gènere, moviments migratoris, riquesa i diversitat cultural, en el marc dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 i del desenvolupament humà sostenible (DHS).

Les línies estratègiques són:
a)             Moviments migratoris / riquesa i diversitat cultural 
b)             Feminismes/ ecofeminisme / igualtat de gènere / inclusió i protecció social
c)              Ecologisme / sostenibilitat ecològica / ecojustícia / salut global
d)             Altres a especificar en el marc del DHS.

Les categories dels projectes audiovisuals i els premis són:

  • Categoria I: projectes audiovisuals de 15 a 20 minuts. Amb un primer premi de 15.000 euros i un segon premi de 12.000 euros.
  • Categoria II: projectes audiovisuals de 4 a 15 minuts. Amb un primer premi de 10.000 euros  i un segon premi de 7.000 euros.
  • Categoria III: projectes audiovisuals d’1 a 4 minuts. Amb un primer premi de 4.000 euros i un segon premi de 2.000 euros.

Termini de sol·licitud: es pot presentar la sol·licitud del 19 de juliol al 30 de setembre de 2021.

Documents relacionats: 

Bases de la convocatòria (19 de juliol de 2021)

Formulari de sol·licitud 

logo.jpglogo.jpg