Exposició: «Alça la veu per una vida lliure de violència a Bolívia»

Inauguració de l'exposició
Data: 6 de març de 2023
Hora: 10 h
LLoc: Entrada de l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos
 
En el marc del 8M, Dia Internacional de les Dones, l'OCDS i l'ONG .jpgAlianza por la Solidaridad duran a terme la instal·lació de l'exposició «Alça la veu per una vida lliure de violència a Bolívia» al campus de la Universitat de les Illes Balears. Des del març fins al maig, l'exposició iniciarà un recorregut per diferents edificis del campus. 

Aquesta iniciativa sorgeix del projecte «Garantint a les dones indígenes i afrodescendents l'exercici ple del dret a una vida lliure de violències des de l'apoderament personal i polític en 3 municipis del departament de La Paz – Bolívia», d'Alianza por la Solidaridad, que compta amb el treball de camp que Júlia Fernández, fotògrafa i tècnica en comunicació de la UIB, va fer durant el passat mes de novembre. De fet, aquesta sinergia és fruit de la col·laboració entre l'OCDS i Alianza por la Solidaridad i s'emmarca en l'àmbit de la cooperació tècnica entre institucions. 

L'objectiu principal de l'exposició és promoure entre la ciutadania balear una actitud favorable cap als drets de les dones i, en particular, el coneixement i la sensibilització sobre la necessitat d'enfortir el lideratge i participació de les dones, així com de fer visibles les barreres que limiten aquesta participació, com és la violència de gènere. Un impacte diferenciat en dones migrants i dones en contextos de pobresa o exclusió.

En concret, l’exposició està formada per 6 panells de cartró reciclat amb imatges i dades del projecte de camp per ambdues cares. Es complementaran amb material audiovisual també creat per Júlia Fernández en què podrem veure testimonis de les dones que participen del projecte. 

Finalment, el primer dia de l'exposició hi haurà una presentació inaugural a càrrec de l'entitat Alianza por la Solidaridad i la mateixa Júlia Fernández.

Itinerari

Inauguració de l’exposició prevista per al 6 de març a les 10 hores a l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos.
 
  • Del 6 de març fins al 3 d’abril, a l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos
  • Del 3 d’abril al 15 de maig, a l’entrada de l’edifici Ramon Llull
  • Del 15 de maig al 15 de juny, a l’estació de metro del campus de la UIB