Mentoria Sostenible: «Capacitació per dissenyar i avaluar projectes comunitaris de promoció de la salut i d'acció pel clima»

Imatge del cartell  Lloc: campus de la UIB (edifici Margalida Comas i Camps, aula A14)
Dates: del 30 de setembre al 8 d’octubre de 2024
Durada: 15 hores 

 L’acció Mentoria Sostenible té com a objectiu principal capacitar tant el professorat com l'alumnat universitari per al disseny i l’avaluació de projectes a escala comunitària, de promoció de la salut, foment de conductes proambientals i projectes d’acció pel clima. A través de sis tallers centrats en el disseny, la gestió de projectes, la comunicació i l'avaluació, l’acció cerca crear una comunitat compromesa a presentar projectes conjuntament per fomentar la salut humana, la sostenibilitat ambiental i l'acció cap a un futur més saludable i sostenible.

El programa abordarà temes clau com el disseny de projectes a escala comunitària (model Communities That Care), les habilitats de comunicació i advocacia i l'avaluació de l'impacte dels projectes. Així mateix, es promourà la col·laboració i l'establiment d'aliances estratègiques amb altres institucions i actors rellevants en la promoció de la salut, la sostenibilitat i l’acció pel clima.

Mitjançant metodologies innovadores, com ara el treball en grups, sessions pràctiques i un programa de mentoria, l’acció proporcionarà una experiència d'aprenentatge enriquidora i interactiva. A més, es fomentarà la participació activa dels participants, els permetrà compartir coneixements i experiències i promoure la cocreació de projectes innovadors per a reptes relacionats amb la salut i el medi ambient. Els participants tindran l'oportunitat de posar en pràctica els seus coneixements mitjançant la metodologia de disseny col·laboratiu d'un projecte real.

El treball en xarxa i la col·laboració amb altres entitats serà fonamental per a l'èxit de l’acció, ja que permetrà l'accés a recursos i eines addicionals. En conjunt, Mentoria Sostenible aspira a generar una nova generació de professionals compromesos amb la promoció de la salut, i impulsar un canvi positiu cap a un futur més saludable i sostenible.

Programa

30 de setembre, de 16 a 18.30 hores. En línia.
Taller 1 – Com dissenyar projectes en l’àmbit de l’acció comunitària: el model Communities That Care (en anglès)

1 d’octubre, de 16 a 18.30 hores. En línia.
Taller 2 – Com implementar projectes en l’àmbit de l’acció comunitària: vincular la política amb l'evidència en prevenció i promoció de la salut (en anglès)

2 d’octubre, de 16 a 18.30 hores
Taller 3 – Taller sobre les dimensions de gènere i diversitat en projectes de recerca (en anglès)

3 d’octubre, de 16 a 18.30 hores
Taller 4 – Taller d’introducció a l'anàlisi de dades qualitatives

7 d’octubre, de 16 a 18.30 hores. En línia.
Taller 5 - Com comunicar els resultats del teu projecte amb R

9 d’octubre, de 16 a 18.30 hores
Taller 6 - Com avaluar el teu projecte

IMPORTANT: És imprescindible que les persones participants tinguin coneixements d'anglès, ja que alguns dels tallers es realitzaran en aquest idioma (la primera setmana). Aquest requisit sorgeix de la participació de tres experts internacionals en els tallers, els quals facilitaran el contingut en anglès.

 

Objectius

  • Capacitar el professorat i l'alumnat universitari en el disseny i l’avaluació de projectes de promoció de la salut i de projectes d’acció pel clima.
  • Desenvolupar habilitats per al disseny i l’avaluació de projectes implementats, tant en termes de salut com d’acció pel clima.
  • Proporcionar coneixements i recursos per presentar projectes a convocatòries europees.
  • Contribuir a la creació d’un grup de professionals i estudiants capacitats per a la implementació d’iniciatives de salut, sostenibilitat i d’acció pel clima.
  • Promoure l'intercanvi de coneixements i experiències de manera intergeneracional entre diferents nivells de carrera professional, i contribuir a un desenvolupament més ric i integral de les competències i habilitats dels participants.
  • Crear un programa de mentoria entre els participants dels tallers i un grup de treball.

A qui va dirigit?
Alumnes, PTGAS i PDI.

Mínim de 15 places i màxim de 30. Hi tindrà preferència la comunitat universitària en actiu i es reservaran places per a exalumnes i altres persones interessades, seguint estrictament l’ordre d'inscripció. En cas que no s’arribi al nombre mínim de places, l’activitat es cancel·larà i es valorarà que es dugui a terme en dates alternatives.

Inscripcions:

Activitat de franc amb places limitades. Per participar-hi, us hi heu d'apuntar en línia.

Inscripcions tancades

Persona responsable de l’activitat:

  • Joella Anupol Barcebal. Alumna del doctorat en Psicologia.

Equip:

  • Elena Gervilla García. Departament de Psicologia.
  • Berta Cajal Blasco. Departament de Psicologia.
  • Erick Gustavo Chuquichambi. Departament de Psicologia.

Ponents:

  • John Toumbourou. Universitat Deakin (Austràlia)
  • Karin Streimann. National Institute for Health Development (Estònia)
  • Liana Romera. Universitat Federal d’Espírito Santo (Brasil)
  • Hilda Christensen. Universitat de Copenhagen (Dinamarca)

Amb el suport de la Direcció General de Cooperació i Immigració