Workshop sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible en el marc de les Universitats

L’Agenda 2030 és un acord mundial aprovat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 2015. Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i les 169 metes que se’n deriven demostren la magnitud d’aquesta ambiciosa agenda universal, que aspira a assegurar el futur del planeta i de la humanitat.
Objectiu de Desenvolupament Sostenible 17:
Enfortir els mitjans d’execució i revitalitzar l’Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible.

 

Dia i horari: 23 de maig de 2018, de les 16 a les 19.30 hores
Lloc: sala d’actes de Ca n'Oleo (carrer de l'Almudaina, 4. 07001 Palma, Illes Balears)

Les universitats tenim un paper vital a l'hora d'abordar aquestes metes i aconseguir el correcte desenvolupament de tots els ODS. Tenim la responsabilitat, mitjançat l'educació, de formar i conscienciar la següent generació de líders, emprenedors i emprenedores, pensadores i pensadors, de formar per comprendre els reptes mundials que afrontam i l'important paper que assoliran en un futur per solucionar tots aquests desafiaments. Mitjançant la investigació i la formació, les universitats estam a l'avantguarda en igualtat de gènere, en la recerca de la sostenibilitat per poder fer front a tots els problemes globals.

cartellFruit d’aquest compromís i la nostra tasca per assolir aquests objectius, us convidam al primer Workshop sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible en el marc de les Universitats, presentat per Antoni Aguiló (vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable). Un espai obert al debat en què Pastora Martínez (Universitat Oberta de Catalunya) i Javier Benayas (Universitat Autònoma de Madrid) ens exposaran la manera d’implantar l’Agenda 2030 dins la comunitat educativa i l’important paper que tenim les universitats dins els ODS per conscienciar i apoderar tota la comunitat universitària per fer front als nous reptes actuals.

 Programa

16-16.30 hores. Paraules de benvinguda. Manifest i compromís de la UIB amb l'Agenda 2030, a càrrec d’Antoni Aguiló. Vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable de la UIB. President de la Xarxa Espanyola d'Universitats Saludables. Catedràtic de la Universitat de les Illes Balears. Llicenciat en Medicina i Cirurgia. Doctor en Ciències Mèdiques Bàsiques.

16.30-17.30 hores. Cómo empezar con los ODS en las universidades, a càrrec de Javier Benayas. President de l'Associació de Científics pel Medi Ambient. Secretari general de la Comissió Sectorial de Desenvolupament Sostenible, Qualitat Ambiental i Prevenció de Riscs de la CRUE. Coordinador del programa interuniversitari de Doctorat en Educació Ambiental. Codirector del Màster en Gestió d'Espais Naturals Protegits. Professor titular del Departament d'Ecologia de la Universitat Autònoma de Madrid.
Annex:
Cómo empezar con los ODS en las universidades. Una guía para las universidades, los centros de educación superior y el sector académico.  

     Presenta: Antoni Aguiló. Vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable.

17.30-18.30 hores. El paper de la Universitat davant els ODS, a càrrec de Pastora Martínez. Vicerectora de Globalització i Cooperació de la UOC. Doctora en Ciències Físiques. Màster en Direcció d'Empreses. Màster en Lideratge i Gestió de la Ciència. Avaluadora de l'Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva (ANEP). Presidenta del grup de treball de Cooperació de la Comissió Sectorial d'Internacionalització i Cooperació de la CRUE.

     Presenta: Ruth Escribano. Coordinadora de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat.

 18.30-19.30 hores. Col·loqui.

 

 

Data de l'esdeveniment: 23/05/2018

Data de publicació: 11/05/2018