Escoltar

Curs: "Expressió artística i gènere. Eines creatives per a la coeducació" a Eivissa

Data: 29 d’abril i 6, 13, 20 i 27 de maig de 2019
Horari: de 18 a 21 hores
Lloc: Aula gran de la Seu universitària d’Eivissa i Formentera (antic edifici de la Comandància, carrer del Calvari, 1 Eivissa)

 

Us convidam a participar en el «Curs d’expressió artística i gènere. Eines per a la coeducació». En aquesta formació s’analitzaran les construccions socials de gènere i s’exploraran diferents formes d’expressió artística que permeten visibilitzar les opressions que generen i alhora crear relats alternatius que promoguin l’equitat entre sexes i la diversitat d’identitats.

Les persones participants adquiriran eines pedagògiques creatives per a la coeducació, aplicables a qualsevol àmbit de la tasca docent i artística.

S’hi tractaran els continguts interrelacionats següents:

  • Els estereotips de gènere i la seva influència en les diferents esferes de la nostra vida social.
  • L’amor romàntic i la seva vinculació amb la violència de gènere.
  • La colonització del cos de la dona. Dels cànons de bellesa i la maternitat obligada a l’assetjament quotidià i les agressions sexuals.
  • La construcció de les identitats de gènere. Identitat sexual. L’expressió de la masculinitat i la feminitat. Pressions dels antics models i noves construccions.
  • La sexualitat. Diversitat sexual i llibertat vs binarisme i patriarcat.
  • L’androcentrisme i la invisibilització de les dones en l’art.

Aquests continguts es treballaran a partir d'activitats pràctiques que estimulin el pensament crític i la creativitat, i, de manera paral·lela, explorarem la manera com diferents artistes contemporànies han tractat aquestes temàtiques en la seva obra plàstica, visual i/o interpretativa.

Més informació i inscripció

 

Data de l'esdeveniment: 29/04/2019

Data de publicació: 11/03/2019