Escoltar

Exposició: Sàhara, un poble sense terra

En el marc del tercer termini del programa de voluntariat Estades Solidàries, us convidam a visitar l’exposició Sàhara, un poble sense terra, del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, que durant el mes de setembre estarà ubicada al campus universitari.

Aquesta mostra recorre cronològicament la història del poble sahrauí d’ençà de la colonització espanyola del Sàhara Occidental i fins a l’actual estancament d’una situació que legalment encara és responsabilitat de l’Estat espanyol. A més a més, hi destaquen determinats aspectes, com ara les característiques i el funcionament dels campaments de refugiats de Tindouf, a Algèria, on resideix el govern a l’exili; el mur que separa la zona ocupada pel Marroc dels territoris alliberats pel Front Polisario; i el paper fonamental que exerceixen les dones en l’organització dels serveis i la vida quotidiana de les persones refugiades.

Recordau que, si formau part de la comunitat universitària (alumnat, PAS, PDI) i voleu fer un voluntariat als campaments amb l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí, podeu presentar-ne la sol·licitud al tercer termini d’Estades Solidàries, que estarà obert del 16 de setembre al 7 d'octubre. Per a més informació, consultau la nostra pàgina web, i si teniu algun dubte, posau-vos en contacte amb nosaltres i us ajudarem!

Itinerància:

Del 6 al 20 de setembre: al vestíbul de la primera planta de l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos
Del 20 de setembre al 2 d'octubre: davant la consergeria de l’edifici Guillem Cifre de Colonya

Data de l'esdeveniment: 06/09/2019

Data de publicació: 02/09/2019