Sobirania i seguretat alimentària com a eix de desenvolupament: la provisió de proteïnes d'origen animal a partir de la cria porcina a les comunitats del cantó de Guaranda
Responsable: Antoni Aguiló Pons, professor del Departament d’Infermeria i Fisioteràpia.
Equip: Carlos Moreno, Miquel Bennasar i Pedro Tauler, de la UIB; i Joscelito Solano, Araceli Lucio, Franco Cordero, Estefania Lema i Abigail Garcia, de la Universitat Estatal de Bolívar.
Contrapart: Universitat Estatal de Bolívar.
Ubicació: Cantó de Guaranda (província de Bolívar), Equador.
Objectius:
Implementar un model de sobirania i seguretat alimentària com a eix de desenvolupament en les comunitats del cantó de Guaranda. Els objectius específics que es plantejaren són els següents:
- Identificar les males praxis i la prevalença d’infestació en animals i humans.
- Capacitar als i les líders comunitaris i agents de salut.
- Sensibilitzar a les comunitats dels hàbits higiènics i del consum de proteïna d’origen animal.
- Avaluar el impacte de la implementació del model i realitzar la divulgació del mateix.
Quantitat assignada: 15.740 euros en el marc del conveni amb el Govern de les Illes Balears.