Impuls a la producció de raïm de taula i vinificació com a mercat emergent al nord de Tailàndia

Responsable: Manuel Miró, professor del Departament de Química.

Equip: José Escalona i Warunya Boonjob, de la UIB; i Kate Grudpan, de la Universitat de Chiang Mai.

Contrapart: Universitat de Chiang Mai.

Ubicació: Muang, Tailàndia.

Objectius:

Transferència de tecnologia i metodologia quimicobiològica per augmentar el nivell de sucres al raïm de les plantacions del nord de Tailàndia i potenciar així un nou mercat emergent al país.
Els objectius específics que es plantejaren són els següents:

  • Avaluar el microclima de les zones muntanyoses del nord de Tailàndia.
  • Conèixer les propietats físiques i químiques del sòl.
  • Conèixer les pràctiques culturals dels pagesos quant al reg i maneig del sòl i vinya.
  • Formació de la contrapart de noves metodologies automàtiques per al monitoratge ambiental i de bones pràctiques agrícoles per millorar la qualitat i productivitat de la vinya.
  • Reforçament de l’acord marc entre ambdues universitats quant a col·laboració acadèmica i científica.

Quantitat assignada: 8.300 euros, en el marc del 0,7% de la UIB.

Activitats i resultats aconseguits:

En el marc del present projecte es varen dur a terme les activitats següents:

  • Reunions de treball amb directius i responsables del Royal Project Foundation, organisme local clau per dur a terme el projecte i la seva potencial expansió entre els camperols de la zona.
  • Sessions formatives per explicar les possibles causes de la manca de dolçor del raïm i oferir possibles solucions per millorar la qualitat del raïm a les plantacions del nord del país.
  • Visites tècniques als centres d’experimentació i desenvolupament localitzats a Nong Hoi, Inthanon i Kung Wang, on s’efectuaren recomanacions per a la millora del cultiu de raïm incidint en el nombre de collites annuals, caracteritazació fisicoquímica del sòl, modificacions del sistema de poda actual, canvis de sistema de reg i fertilització i utilització de sistemes de protecció física del raïm.
  • Anàlisi per al desenvolupament de mètodes automàtics i ràpids de detecció del nivell de sucres al raïm. 

El projecte ha ofert les bases per introduïr millores en les plantacions de raïm del nord del país i així obtenir un fruit de qualitat que permeti la realització de vins locals en un mercat emergent.

Galeria fotogràfica