Seguretat alimentària en població vulnerable demandant d'ajuda alimentària durant la pandèmia de la COVID-19

Responsable: Miquel Bennàsar Veny
Departament / Grup de recerca: Departament d’Infermeria Fisioteràpia. Grup de recerca Evidències d’Estil de Vida i Salut (EVES)
Entitats col·laboradores: Mallorca Sense Fam i Justícia Alimentària (Illes Balears)

Objectiu general: Determinar la seguretat alimentària de població vulnerable sol·licitant d’ajut alimentari en el marc de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

Objectius específics:

  • Determinar el perfil socioeconòmic i demogràfic de les persones sol·licitants d’ajuda alimentària.
  • Analitzar els hàbits alimentaris de les persones sol·licitants d’ajuda alimentària.
  • Determinar el grau de risc de subnutrició i/o malnutrició de les persones sol·licitants d’ajuda alimentària.
  • Identificar els coneixements previs en matèria d’alimentació saludable i sostenible de les persones sol·licitants d’ajuda alimentària.
  • Avaluar els canvis en els hàbits alimentaris com a conseqüència de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.
  • Promoure l’empoderament en la pràctica d’una alimentació saludable.
    Elaborar material gràfic i/o audiovisual per a l’educació nutricional de persones amb baixos recursos econòmics i vulnerables.
  • Assessorar l’entitat Mallorca Sense Fam i a les persones beneficiàries en matèria d’alimentació saludable.

ODS: ODS 2. Fam Zero; ODS 3. Salut i benestar de les persones; ODS 5. Igualtat de gènere; ODS 10. Reducció de les desigualtats; ODS 16. Pau, justícia i institucions sòlides; ODS 17. Aliances per assolir els objectius

Quantitat assignada: 10.700€ provinents del conveni entre el Govern de les Illes Balears i la UIB en matèria de cooperació al desenvolupament.