Seguretat alimentària en població vulnerable demandant d'ajuda alimentària durant la pandèmia de la COVID-19
Responsable: Miquel Bennàsar Veny
Departament / Grup de recerca: Departament d’Infermeria Fisioteràpia. Grup de recerca Evidències d’Estil de Vida i Salut (EVES)
Entitats col·laboradores: Mallorca Sense Fam i Justícia Alimentària (Illes Balears)
Objectiu general: Determinar la seguretat alimentària de població vulnerable sol·licitant d’ajut alimentari en el marc de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.
Objectius específics:
- Determinar el perfil socioeconòmic i demogràfic de les persones sol·licitants d’ajuda alimentària.
- Analitzar els hàbits alimentaris de les persones sol·licitants d’ajuda alimentària.
- Determinar el grau de risc de subnutrició i/o malnutrició de les persones sol·licitants d’ajuda alimentària.
- Identificar els coneixements previs en matèria d’alimentació saludable i sostenible de les persones sol·licitants d’ajuda alimentària.
- Avaluar els canvis en els hàbits alimentaris com a conseqüència de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.
- Promoure l’empoderament en la pràctica d’una alimentació saludable.
Elaborar material gràfic i/o audiovisual per a l’educació nutricional de persones amb baixos recursos econòmics i vulnerables. - Assessorar l’entitat Mallorca Sense Fam i a les persones beneficiàries en matèria d’alimentació saludable.
ODS: ODS 2. Fam Zero; ODS 3. Salut i benestar de les persones; ODS 5. Igualtat de gènere; ODS 10. Reducció de les desigualtats; ODS 16. Pau, justícia i institucions sòlides; ODS 17. Aliances per assolir els objectius
Quantitat assignada: 10.700€ provinents del conveni entre el Govern de les Illes Balears i la UIB en matèria de cooperació al desenvolupament.