Fomento de la producción y consumo responsables de producto local como alternativa sostenible ante los impactos económicos de la pandemia COVID-19, en Bolivia y en Mallorca

Responsable: Javier Gulías León
Departament: Departament de Biologia
Entitat col·laboradora: Escola d’Hosteleria de les Illes Balears, Fundación Abriendo Puertas i Asociación de productores PRAAI (Bolívia), i associació Terre et Humanisme (Marroc).
Equip: Veriozka Azeñas Mallea i María Tugores Ques
Durada: 10 mesos

Objectius:

  • Fomentar la recerca en l'àrea agroecològica local (Mallorca) per conrear espècies i varietats (hortalisses emergents) amb elevada eficiència en l'ús de l'aigua i dels nutrients com una alternativa de producció ambiental i socialment responsable.
  •  Fomentar la interdisciplinarietat de la investigació, mitjançant l'avaluació gastronòmica de noves espècies i varietats (hortalisses emergents) en funció del seu interès culinari, com a alternativa innovadora, sostenible i responsable davant els impactes econòmics de la pandèmia COVID-19.
  • Mitigar els impactes econòmics ocasionats per la pandèmia COVID-19 en l'activitat de producció i comercialització d'hortalisses emergents agroecològiques de l'Associació de Productors Agropecuaris PRAAI - Bolívia, facilitant-ne la capacitat de resposta.
  • Facilitar l'intercanvi de resultats de la recerca interdisciplinària (agroecologia i gastronomia) i de les experiències de cooperació entre Espanya, Bolívia i el Marroc, que evidenciïn la importància de la producció, del consum local i responsable en un context de pandèmia global.

ODS:
ODS 3. Salut i benestar de les persones
ODS 8: Feina decent i creixement econòmic
ODS 10: Reducció de les desigualtats
ODS 12: Producció i consum responsables
ODS 17. Aliances per assolir els objectius


Quantitat assignada: 6.000€ 
provinents de la partida per a cooperació universitària al desenvolupament del pressupost de la UIB.