Curs monogràfic «La migració: Una visió des dels drets humans» (28 hores)

govern balearEnfront de la situació global i les polítiques europees sobre la migració, la complexa problemàtica i tràgica situació de moltes persones abocades a fugir dels seus països per múltiples raons i factors, ara més que mai es fa necessària una visió dels processos migratoris des dels drets humans. Amb aquest curs l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) pretén abordar aspectes tan importants com la migració, les seves tendències i els principals actors; les polítiques europees sobre migració i la situació global de les fronteres; les retallades i els seus impactes a escala global i local en els drets humans de les persones immigrants, guiats per persones expertes en la matèria i amb la participació d’entitats de les Illes Balears amb una àmplia experiència en aquest àmbit.

Dates de realització: 20, 21, 22, 23, 26, 27 i 29 de maig de 2015 (28 hores de durada).
Horari
: de 16 a 20 hores (excepte el dissabte dia 23 de maig, de 9 a 13 hores).
Lloc
: aula 5 de Sa Riera, excepte el dissabte dia 23 de maig, que el curs es farà a l'aula 7 (c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma).
Curs reconegut dins el Pla de Formació 2015 per a personal de la UIB.

 

DDHH

 

Nou Entrevista a Carlos Gómez, Helena Maleno i Ruth Escribano al programa de la Cadena SER “A vivir que son dos días – Baleares”. Escoltar.

Programa del curs complet:

  • Mòdul I. La migració, les seves tendències i principals actors,
    a càrrec de Carlos Gómez Gil, doctor en Sociologia, professor del Departament d'Anàlisi Econòmica Aplicada de la Universitat d'Alacant, director de l'Observatori Permanent de la Immigració d'aquesta Universitat i president de RIOS (Xarxa d'Investigadors i Observatori de la Solidaritat). Veure bloc del ponent. Dies 20 i 21 (8 hores).
  • Mòdul II. Polítiques europees sobre migració i situació global de les fronteres,
    a càrrec d’ Helena Maleno, investigadora, experta en migració, i Trata d'éssers humans i membre del col·lectiu Ca-minando Fronteras. Dies 22 i 23 (8 hores).
  • Mòdul III. Retallades i els seus impactes en els drets humans de les persones immigrants a escala global,
    a càrrec de Pilar Charro Baena, professora titular (catedràtica acreditada) de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat Rei Juan Carlos; i Francisco Garrido, advocat d'asil i estrangeria i coordinador de la seu autonòmica de Metges del Món - Illes Balears. Dies 26 i 27 (8 hores).
  • Retallades i els seus impactes en els drets humans de les persones immigrants a escala local i panel d’experiències d’entitats de les Illes Balears,
    a càrrec de Francisco Garrido, advocat d'asil i estrangeria i coordinador de la seu autonòmica de Metges del Món - Illes Balears. Panel d’experiències amb la participació d’Amnistia Internacional, la Fundació Amaranta, Casal Petit i Associació Pa i Mel. Dia 29 (4 hores).

Descarrega't el progama complet.

Aquesta modalitat formativa et permet inscriure’s al curs complet o bé a alguns dels mòduls que el conformen: s’ha d’especificar al formulari d’inscripció. El certificat d’assistència es lliurarà a les persones que assisteixin al 80% de la selecció que hagin fet.

Curs gratuït. El curs és cofinançat per la Direcció General de Cooperació i Immigració del Govern de les Illes Balears. La inscripció al curs comporta el compromís d'assistir-hi, i en cas de no poder assistir-hi, s'ha de comunicar a l'OCDS amb la màxima antelació possible, per facilitar que hi accedeixin altres persones interessades. El fet de no comunicar-ho pot ser causa d’exclusió en futures accions formatives vinculades a l’OCDS.