Voluntariat de pel·lícula

Cinema a la fresca per a reflexionar

 

Dies: 13 i 20 de setembre i 4 d’octubre

Horari: 20 - 22 hores

Lloc: pati exterior de Ca n'Oleo (carrer de l'Almudaina, 4. 07001 Palma, Illes Balears)

 

Encetam el curs amb el cicle de cinema Voluntariat de Pel·lícula, una activitat lúdica amb la qual també volem despertar consciències i reflexionar de manera col·lectiva, amb tres línies temàtiques diferents: l’ecologisme, els moviments migratoris i  la lluita contra la tracta de dones i nines amb finalitat d’explotació sexual. Volem reflexionar amb entitats que fan feina directa i activa en aquests àmbits per conèixer les dificultats que es troben en el dia a dia. Quins són els reptes de futur? Quina importància té la implicació i la tasca de les persones voluntàries? Què pots fer-hi tu? Cada sessió constarà d'una breu presentació inicial per part d'algunes de les entitats que treballen en cada temàtica i que formen part del Portal de Voluntariat, a continuació es projectarà la pel·lícula i es tancarà amb un debat obert.

Acció finançada amb el suport de la Direcció General de Participació i Memòria Democràtica de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.

  

Dia 13 de setembre: Terraferma (any 2011)Durada: 88 min. Tràiler 

Director: Emanuele Crialese 

Sinopsi:Terraferma és la història d'una Sicília sense contaminar, fonamentalment habitada per pescadors. Encara que pràcticament no coneixen el turisme, els illencs estan començant a canviar de mentalitat en adonar-se del potencial d’aquesta nova indústria. Al mateix temps, s’han d’enfrontar a estrangers sense papers i a una nova llei que els obliga a rebutjar aquells que cerquen ajuda. Aquesta política xoca directament amb la llei del mar que obliga a rescatar a qualsevol persona que es trobi en dificultats.

Entitats participants: Caritas Mallorca, Voluntaris de Monti-sion, Creu Roja Illes Balears

Dia 20 de setembre: Chicas nuevas 24 horas (any 2015). Durada: 70 min. Tràiler 

Directora: Mabel Lozano 

Sinopsi: Chicas nuevas 24 horas és un documental únic, no només per barrejar el fals documental amb la investigació a través de cinc països, sinó també per col·locar el punt de vista a la mirada perversa del gran negoci que significa l’esclavitud sexual. 

Entitats participants: Casal Petit, Metges del Món Illes Balears, Regidoria d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma

 Dia 4 d’octubre

Poison Fire (any 2008). Durada: 30 min. Tràiler  

Director: Lars Johansson 

Sinopsi: El Delta del Níger és una zona de desastres ambientals després de cinquanta anys d'explotació petroliera. S'ha vessat un milió i mig de tones de petroli cru en les riberes, les granges i els boscos. El gas natural que conté el petroli cru no es recull, sinó que s'ha anat cremant en focs que duraven dies i dies. Aquestes flames produeixen tant gasos d'efecte hivernacle com 18 milions de cotxes i emeten substàncies tòxiques i cancerígenes enmig d'àrees densament poblades. La corrupció és desenfrenada, la situació d’inseguretat és terrible, la gent mor. Però l'oli continua fluint.

Entitats participants: Amics de la Terra, GOB Mallorca

 

Assistència lliure i gratuïta. Espai amb capacitat limitada.

 

Data de l'esdeveniment: 13/09/2018

Data de publicació: 05/09/2018