Escoltar

Trobada amb Ailbhe Smyth: A Life Devoted to Feminism and LGTBIQ Activism in Irland

Activitat emmarcada dins l'acció:"Conferències i tallers: Una reflexió crítica sobre els conceptes de diferència i indiferència", organitzada per Aida Rosende Pérez

Data: 28 de maig de 2019
Horari: de 18 a 19 hores
Lloc: Ca n’Oleo, Palma

 

Us convidam a la trobada amb Ailbhe Smyth, activista que ha dirigit el Centre d’Estudis de les Dones (Women’s Education, Research and Resource Centre) de la Universitat de Dublín, i que ha publicat una extensa obra sobre feminisme, política i cultura. És també una activista reconeguda que s’ha implicat en campanyes tan rellevants de la història recent de la República d’Irlanda com la del referèndum pel matrimoni igualitari el 2015, o la més recent per a la legalització de l’avortament el 2018. En aquesta darrera iniciativa, Ailbhe Smyth va ser codirectora de la campanya nacional Together for Yes, així com cofundadora i coordinadora de la Coalition to Repeal the 8th, decisives per assolir el resultat positiu que finalment amplià els supòsits legals en què es permet l’avortament a la República d’Irlanda.

En aquesta trobada a Palma oferirà una narració en primera persona sobre la història de l’activisme feminista i LGTBI a la República d'Irlanda, incidint en les lluites pel matrimoni igualitari (ratificat en referèndum el 2015) i per la legalització de l'avortament (referèndum de 2018). Establirà conversa amb l'alumnat i el públic assistent sobre els drets adquirits per les dones i pels col·lectius LGTBIQ els últims anys, així com sobre els reptes que se'ns presenten en l’actualitat.

Més informació

Data de l'esdeveniment: 28/05/2019

Data de publicació: 09/05/2019