Seminari "Cinematografies africanes per entendre el continent veí"

Dia: Dimecres 13 de març de 2019
Hora: de 17 h a 19.30 h
Lloc: Sala d'actes de l'edifici Ramon Llull, campus universitari (Palma)

 

En el marc del Festival d'Altres Cinemes, que té lloc els dies 14, 15 i 16 de març de 2019 a CineCiutat, s'ha programat el seminari “Cinematografies africanes per entendre el continent veí”, obert a totes les persones interessades, amb la participació dels següents ponents:

  • M. Magdalena Brotons, doctora en Història de l'Art amb la tesi El cine en Francia, 1895-1914, reflejo de la cultura visual de una época, que relaciona el cinema dels orígens amb la cultura visual del segle XIX i dels primers decennis del XX, publicat l'any 2014 per l'editorial Genueve Ediciones. En aquesta línia va publicar el llibre El cinema, art de la modernitat (2004). Actualment és membre del projecte d'investigació Presencias y representaciones de la mujer en el cine de los orígenes. Ministerio de Economía y Competitividad (HAR2015-66262-P) i professora d'Història de l'Art del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB.
  • Sebastián Ruiz-Cabrera, doctor en Comunicació, professor especialitzat en  Relacions Internacionals i Cinemes Africans, programador del Festival Internacional de Cinemes Africans de Barcelona (FICAB) i ajudant de programació del Film Africa de Londres. Fotoperiodista col·laborador de diferents diaris com El País i La Vanguardia i revistes com Mundo Negro i de RNE i cofundador de la revista digital wiriko.org.

 

Data de l'esdeveniment: 13/03/2019

Data de publicació: 05/03/2019