Processos migratoris: causes globals, conseqüències individuals i comunitàries a l'origen i a la societat d'acollida

Dates: els dies 13, 20 i 27 de març, 3 i 10 d’abril de 2019
Hora: de 17 a 19 hores (10 hores totals de formació)
Lloc: aula AB22 de l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos

 

Us convidam a participar a les jornades «Processos migratoris: causes globals, conseqüències individuals i comunitàries a l’origen i a la societat d’acollida», organitzades per Mercè Morey, professora del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació, amb la col·laboració del grup de recerca Educació i Ciutadania (EiC) i el suport del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació i Finançades, en el marc de la XIV convocatòria d'ajuts per a accions d'educació per al desenvolupament per a una ciutadania global, 2018-19.

Què tractarem en aquest curs?
Abordarem la temàtica de les migracions i la sostenibilitat, tant des del punt de vista del coneixement de comunitats locals i la seva forma de vida i producció econòmica, com des de la perspectiva del ressò global i dels sistemes desestabilitzadors d’aquests equilibris.

A qui s’adreça?
A tota la comunitat universitària en general, però especialment a l’alumnat de la Facultat d’Educació.

En què consistirà el curs?
S’estructurarà en cinc sessions. Les quatre primeres seran ponències debat amb experts en matèria de processos migratoris, comunitats tradicionals, sostenibilitat i confluències culturals i religioses a les societats de destinació. La cinquena sessió es dedicarà a la deliberació i la determinació de les conclusions, així com a la proposta d’accions socioeducatives que permetin una transformació i una reorientació envers la consecució dels objectius de l’Agenda 2030. Tant les conclusions com les propostes permetran l’elaboració conjunta d’un pòster entre tots i totes les participants, que posteriorment s’exposarà a les seus universitàries.

Més informació i inscripcions

Data de l'esdeveniment: 13/03/2019

Data de publicació: 20/02/2019