Escoltar

Obra de teatre "Una història vertadera"

Una producció per reconèixer, mitjançant la fabulació teatral, la realitat del maltractament infantil.

Data: dijous dia 22 de març.
Horari: 19 hores.
Lloc: Teatre del Mar.

El Servei d'Activitats Culturals (SAC) i l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) de la UIB vos convidam a assistir a la representació teatral Una història vertadera, la qual ens acosta a la crua realitat del maltractament infantil.

L'activitat és oberta, lliure i gratuïta. Aforament limitat

Malauradament, els mitjans de comunicació cada dia ens expliquen algun cas de violència contra els infants: assetjament escolar, bullying, violència o persecució entre iguals, abús de poder, abús sexual, conductes abusives, intimidació, maltractament relacional... La terminologia és variada i el patiment, la pressió o l'abús que s'infringeix, també. Encara que sempre parteix de la mateixa situació: un desequilibri del poder o la força.

una història vertaderaL'objectiu principal d'aquesta obra és suscitar i generar les preguntes adequades per rompre el silenci i fer visible el fenòmen. A més, pretén ajudar a reconèixer aquestes situacions i a afrontar-les en cas que sigui necessari, tant si es pateixen com si veu que algú altre n'és víctima. 

Objectius específics

  • Condemnar, i ensenyar a condemnar, la violència.
  • Prevenir ser víctimes.
  • Desenvolupar l’empatia.
  • Prevenir la intolerància, el sexisme, la xenofòbia.
  • Verbalitzar els conflictes emocionals per solucionar-los.
  • Gestionar les emocions.

Aquesta activitat s'emmarca dins els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 següents:

ODS 1: Fi de la pobresa. Posar fi a la pobresa en totes les seves formes a tot el món.

ODS 3: Salut i benestar. Garantir una vida sana i promoure el benestar per a tothom en totes les edats.

ODS 4: Educació de qualitat. Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tothom.

Continguts

Muntatge Na Berta i na Maria ajuden en Pau a contar la seva història: des del naixement, com infant abandonat, passant per la recerca d’una família que l’aculli, un episodi d’abús greu, la impossibilitat d’adaptar-se a l’escola i la recerca, ben àrdua i difícil, d’una mare que resideix en un altre país. Els tres amics, amb en Pau relatant en primera persona i interpretant el seu propi paper, narren aquesta història utilitzant els mecanismes del conte fantàstic, amb personatges distorsionats per una caricatura al mateix temps amable i clara. En Pau, després d’una aventura espectacular, descobreix la possibilitat de superar episodis que li produïren ferides greus, però que va poder vèncer a través de la confiança en la gent que l’estimava. “Una història vertadera” és, alhora, un conte d’aventures i un viatge cap a la superació dels abusos. Una història real que, encara que contada en clau de faula, ens parla de temes que hem d’aprendre a encarar des de tots els caires possibles, entre d’altres, el teatre. En un espai escènic senzill, que permet gran varietat de canvis, tres intèrprets molt versàtils representen situacions extretes de la realitat més contemporània utilitzant diferents estils que van des del teatre d’ombres al clown i el bufó. El desemparament infantil vist des d’un distanciament que permeti als infants espectadors reconèixer-lo sense haver de retratar directament el cas d’una manera excessivament òbvia. Una producció feta per reconèixer mitjançant la fabulació teatral les realitats que, explicades d’una altra forma, serien difícils d’assimilar.

Teatre de la sargantana     Iguana Teatre

 

Data de l'esdeveniment: 22/03/2018

Data de publicació: 13/03/2018