La professora Aina Calvo, proposada com a nova directora de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament

La doctora Aina Calvo Sastre, professora titular de la UIB, ha estat proposada com a nova directora de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID). El Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet, li ha traslladat l’enhorabona de la comunitat universitària per la proposta de nomenament, que serà definitiva divendres amb l’aprovació del Consell Rector de l’AECID.

L’AECID és una agència estatal adscrita al Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, encarregada del foment, gestió i execució de les polítiques públiques de cooperació internacional per al desenvolupament, dirigides a la lluita contra la pobresa i a la consecució d’un desenvolupament humà sostenible als països en desenvolupament.

Aina Calvo Sastre és doctora en Pedagogia, amb menció europea, i professora titular del Departament de Ciències de l'Educació a la Universitat de les Illes Balears des de 1997. És autora i coautora de diverses publicacions i recerques sobre educació ambiental, interpretació del patrimoni, oci, animació sociocultural i cooperació cultural.

Ha format part del Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació com a subdirectora general de Cooperació i Promoció Cultural a l’Exterior entre 2004 i 2006. És coautora de l'Estrategia de Cultura y Desarrollo de la Cooperación Española realitzada durant l'any 2006 i editada pel Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació (MAEC) i coautora del Programa Acerca de Formación de Capital Humano para el Desarrollo (AECID-MAEC).

Membre del grup d’investigació Educació i Ciutadania, Calvo ha estat també membre de la Comissió d'Educació i Comunicació de la UICN, cofundadora de la Federació d'Associacions d'Estudiants de les Illes Balears (FAE), presidenta del Consell de la Joventut de les Illes Balears, cap d'estudis de l'Escola d'Esplai i membre del claustre de docents del Centre d'Estudis de l'Esplai.

Entre els anys 2003 i 2015 va estar en situació de serveis especials en la seva relació amb la Universitat i va ocupar els càrrecs següents: portaveu d'Educació i Cultura del Grup Parlamentari Socialista al Parlament de les Illes Balears; batllessa de Palma; i portaveu del Grup Municipal Socialista de l'Ajuntament de Palma, a més de subdirectora general de Cooperació i Promoció Cultural al MAEC. 

Data de publicació: Thu Jul 05 09:20:00 CEST 2018