Escoltar

L'OCDS ens sumam a les accions en el marc del Dia Mundial de les Persones Refugiades

En vista de la greu situació de les persones refugiades, atès que milions d’éssers humans es veuen obligats a abandonar els seus llocs d’origen, per fugir dels conflictes en aquests països i per altres raons de discriminació, vulneració de drets humans i manca d'oportunitats d'una vida digna, i com a membres de la Plataforma Les Balears Acollim, l'OCDS ens hem volgut sumar a les accions reivindicatives i de denúncia que tindran lloc aquest dijous, 20 de juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades.

En el marc del tast de teatre Actua pel Voluntariat. Teatre per Transformar, hem preparat la representació de La meva Cristina, una peça escènica de l'autora i dramaturga Aina Compte que ens acosta al drama de les persones refugiades i està inspirada en un conte de Mercè Rodoreda, del qual rep el nom. A continuació es farà un breu debat amb Refugees Welcome i algunes de les entitats de la Plataforma Les Balears Acollim.

lorem

A més, al Centre Flassaders tindrà lloc la jornada Persones Refugiades i Mobilització Ciutadana, un espai per donar veu a les persones i entitats que treballen per sensibilitzar la societat i visibilitzar, atendre i millorar la situació de les persones refugiades. 

En un dia com aquest no podem deixar de reconèixer la gran tasca que dia a dia duu a terme Helena Maleno, investigadora, activista, defensora dels drets humans de les persones migrants i fundadora del col·lectiu Caminando Fronteras. Volem tornar a mostrar la nostra solidaritat amb ella, que ha estat objecte de persecució i criminalització per la seva imprescindible tasca en la defensa dels drets de les persones migrants al Mediterrani. 

Per això ens complau presentar-vos la nova il·lustració que ha realitzat Margalida Vinyes en el marc de la campanya #JuntesEnsProtegim, Defensant Dones Defensores de Drets. Aquesta campanya, que segueix en curs, va néixer amb l’objectiu de visibilitzar la situació de les dones defensores de drets humans i sensibilitzar sobre la importància de la corresponsabilitat i les lluites compartides per a la consecució de la pau, la sostenibilitat ecològica i l’equitat de gènere.

 

Data de l'esdeveniment: 20/06/2019

Data de publicació: 17/06/2019