IX Taller Espanya-Amèrica Llatina. Creixement urbà i marginalitat a Amèrica Llatina

Els propers dies 30 de novembre i 1 de desembre tendrà lloc el IX Taller Espanya-Amèrica Llatina. Creixement urbà i marginalitat a Amèrica Llatina

Dates: 30 de novembre i 1 de desembre de 2018
Hora: divendres de 16.30 a 20.30 hores i dissabte de 9.30 a 14.30 hores
Lloc: Edifici Sa Riera. C/ Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma

Favelas, villas miserias, callampas, cantegriles, chacaritas, pueblos jóvenes, cerros, comunas… Així són coneguts en diversos països d'Amèrica Llatina els barris de l'extraradi pràcticament de la totalitat de les ciutats. A diferència dels d’altres continents, el fenomen social d'aquestes aglomeracions urbanes data, principalment, de les acaballes del segle XX. Constitueixen majoritàriament un efecte directe de les aplicacions puntuals de les doctrines neoliberals (Consens de Washington) a les polítiques econòmiques d'aquests països. Els resultats són palesos i afecten la totalitat dels factors que fan que aquest subcontinent presenti la major desigualtat del món.

Aquest taller, que s'emmarca en el cicle de sessions monogràfiques de l'Agenda 2030 i en el que gira en torn a l'ODS 11. Ciutats i comunitats sostenibles, tractarà d'abordar alguna d'aquestes perspectives. S'exposaran les claus que configuren aquesta problemàtica. Les presentacions d'aspectes puntuals —com el que la vincula fins i tot amb l'explotació turística i el que envolta la plasmació d'una espiral de violència de difícil sortida— s'alternen amb la visió de documentals que reflecteixen la realitat d'un món amb esperances més aviat fallides.

Més informació i inscripcions

Data de l'esdeveniment: 30/11/2018

Data de publicació: Tue Nov 13 08:44:00 CET 2018