Escoltar

Revaloració integral dels subproductes del processament de la llima (Citrus latifolia), varietat Tahití, al Departament de Tolima, Colòmbia. Extracció i caracterització de biocomposts i estabilització del suc

Referència: OCDS-CUD2017/04 (modalitat I)

 

Responsable: Óscar A. Rodríguez Barragán, professor del Departament de Química.

Equip: Valeria Eim, Antoni Femenia Susana Simal, Carme Rosselló, Esperança Dalmau, Francesca Vallespir i Mónica Umaña, de la UIB; i Henry Alexander Váquiro i Claudia Patricia Valenzuela, de la Universitat de Tolima.

Contrapart: Universitat de Tolima.

Entitats col·laboradores: Fresh Natural, Citriexpinal i Finca de Limón.

Ubicació: Tolima, Colòmbia.

Durada: un any (fins al 30 de setembre de 2018).

Objectius: avaluar les propietats nutricionals, fisicoquímiques, funcionals i termodinàmiques dels residus (pell i pinyols) de la llima (Citrus latifolia), varietat Tahití, amb la finalitat de valorar-ne el potencial agroindustrial i establir propietats rellevants per al disseny i càlcul de processos de transformació.

Objectius específics:

  • Avaluar l'efecte de les condicions d'assecat amb o sense assistència acústica sobre les propietats fisicoquímiques dels subproductes de la llima Tahití.
  • Avaluar l'efecte de les condicions d'extracció amb o sense assistència acústica sobre el rendiment i la qualitat dels composts obtinguts a partir dels subproductes de la llima Tahití.
  • Establir una metodologia per a l'estabilització del suc de llima Tahití.
  • Transferir als membres de les associacions de productors de llima Tahití el coneixement adquirit durant el desenvolupament del projecte mitjançant accions formatives.

Quantitat assignada: 6.000 euros, en el marc del conveni entre el Govern de les Illes Balears i la UIB en matèria de cooperació al desenvolupament.