Escoltar

Programa de beques amb Haití (CRUE)

Després del terratrèmol que va devastar Haití el gener de 2010, la UIB, en el marc del treball en xarxa dut a terme per Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), participa en el programa de beques per a estudiants haitians dels darrers cursos i/o de màsters que no haguessin pogut finalitzar els estudis per la manca d’infraestructures i de mitjans.

La UIB va dotar una beca a l’alumne Remsly Desravines per realitzar els estudis complets del Màster Universitari en Anàlisi, Planificació i Gestió en Àrees Litorals durant el curs acadèmic 2012-2013.

Coneixeu el seu testimoni desprès de cursar aquest màster a la UIB:  

 

testimoni Remsly Desravines

 

Vegeu la Nota informativa del Servei de comunicació de la UIB: L'estudiant haitià Remsly Desravines retorna al seu país després de cursar un màster a la UIB amb una beca de la CRUE. (25-06-2013)

Xerrada “Haití, tres anys després del terratrèmol” a càrrec Remsly Desravines, alumne haitià becat a la UIB.

Lloc: aula de Graus de d’edifici Mateu Orfila i Rotger
Data: dimarts 14 de maig de 2013
Horari: 17  hores.

Xarxa Vives d'Universitats (XVU)

La XVU és una associació d'universitats sense ànim de lucre que potencia les relacions entre les institucions universitàries de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i Sardenya i també d'altres territoris amb vincles geogràfics, històrics, culturals i lingüístics comuns, per tal de crear un espai universitari que permeti coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia.

La UIB participa al programa de cooperació amb institucions educatives de Moçambic i Gàmbia, anomenat Fisiàfrica en el marc de la Xarxa Vives d’Universitats. El projecte que arranca el dia 9 de febrer ha rebut 101.250 euros d'ajut de l’AECID i cerca l'enfortiment dels sistemes de salut. Es tracta d'un projecte en xarxa amb les universitats Miguel Hernández d'Elx, Girona, Lleida i Vic-Central de Catalunya.

Una experiència docent a Moçambic

Projecte Fisiàfrica

 Més informació:

Accions anteriors amb la XVU.

Grup 9 d'Universitats (G9)

El Grup 9 d'Universitats és una associació sense ànim de lucre constituïda per aquelles universitats públiques espanyoles que tenen la particularitat de ser les úniques dins les seves comunitats autònomes.

En el marc d’aquesta xarxa, l’OCDS participa des de 2007 en diverses accions en l’àmbit de la salut i els drets sexuals i reproductius amb perspectiva de gènere juntament amb quatre països africans: Uganda, Kenya, Tanzània i Etiòpia.

II premi per a tesis doctorals en cooperació per al desenvolupament del G9, convocatòria 2012

Primera reunió del grup de treball en Cooperació Universitària al Desenvolupament del Grupo 9 d'Universitats - lunes 12 de marzo de 2012

Grup de treball en CD del G9

Jornada de trabajo en red en Cooperación Universitaria al Desarrollo (Nota: els vídeos només es poden veure amb Internet Explorer

Seminari en drets i salut sexual i reproductiva amb perspectiva de gènere (celebrat en Etiopia del 4 al 8 de juliol de 2011)

Seminari Gènere, salut i lideratge per a dones joves de l'Àfrica Subsahariana (del 4 al 9 de juny de 2009)

Seminari VITA (del 18 al 26 d'abril de 2007)

Altres assumptes del G9

I Convocatòria conjunta de premi a tesis doctorals en cooperació per al desenvolupament G-9 (2011) 

Enllaços relacionats: Web del G9 / Bloc del G9
 

Projectes directes