Segon workshop "El desenvolupament humà sostenible en la investigació i la transferència. Un element més del nou sexenni de transferència"

Actualment, a tot el món es produeix una creixent presa de consciència sobre la importància que tenen per al futur del planeta i de la humanitat la lluita contra la pobresa, la reducció de les desigualtats, el desafiament de la sostenibilitat ecològica, l’equitat de gènere i l’enfocament dels drets humans, qüestions importants en l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, aprovada per l'Assemblea General de les Nacions Unides l’any 2015. Aquesta agenda universal també apel·la a les universitats. 

Les universitats espanyoles s’han compromès a generar i transferir un coneixement emmarcat en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la Agenda 2030. Segons queda recollit a la noticia Crue Universidades Españolas acuerda su contribución al Plan de Acción para la Agenda 2030”, un dels compromisos adquirits és “La generació i la transferència d’un coneixement compromès amb el Desenvolupament Sostenible, incloent aquí també el coneixement necessari per a articular i donar seguiment a la pròpia Agenda 2030”. Aquest workshop, que compta amb la participació d'Aina Calvo, José Antonio Sanahuja y Daniel López Codina, pretén reforçar el compromís de la comunitat universitària de la UIB amb l'Agenda 2030. 

.

Dades generals: 

Dia: 21 de febrer de 2019.
Hora: de 12 a 14 hores.
Lloc: SAL05a i SAL05b (Ed. Antoni Maria Alcover)
Destinataris: Personal docent investigador (PDI), conjunt de la comunitat universitària i altres persones interessades en la matèria. 
Assistència lliure i gratuïta.


Programa: 

12 h. Presentació a càrrec de: Antoni Aguiló, vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, i Jordi Llabrés, vicerector d'Innovació i Relacions Institucionals.
 
12.15 - 13 h. Panell d’experts amb les intervencions de:
  • Aina Calvo, directora de l’Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo (AECID): “La cooperació espanyola en el marc de l’Agenda 2030”.
  • Jose Antonio Sanahuja, director de la Fundación Carolina: “La Agenda 2030: conocimiento y ética universalista para el progreso humano”.
  • Daniel López Codina, professor titular del Departament de Física de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona: “Investigació per al desenvolupament humà: un treball imprescindible”.

13 – 14 h.  Espai de debat, intercanvi i propostes per avançar en el compromís de la UIB amb l’Agenda 2030.