«Dos décadas de cooperación al desarrollo con enfoque de género: ¿qué queda tras la crisis?»

primer mòdulA vint anys de l'aprovació de l'estratègia de gènere de la cooperació espanyola, i en el context d'una profunda crisi de la cooperació de la qual encara no s'ha sortit, analitzam de la mà de la investigadora, formadora i avaluadora sobre gènere i polítiques de cooperació al desenvolupament Clara Murguialday, l'impacte d'ambdues en els moviments de dones dels països amb els quals cooperam i les perspectives de l'agenda feminista en les polítiques de cooperació.

 

Durada: 8 hores
Dates i horaris: el dilluns 23 i el dimarts 24 d'abril de 2018 de les 16.30 a les 20.30 hores.
Lloc de realització: aula 27 de Sa Riera (C/ de Miquel dels Sants Oliver 2, Palma)

Activitat gratuïta adreçada a: personal de les entitats, ONGD, personal tècnic de les AP i tota la comunitat universitària i població en general interessada per ampliar els seus coneixements en aquest àmbit i gaudir d’aquesta oportunitat formativa.

poster dos decadas de cooperación al desarrollo con enfoque de generoPrograma del dia 23

  • Balanç de l'aplicació de l’estratègia dual per aconseguir l'equitat de gènere en el desenvolupament: èxits i fracassos.
  • Què en queda de l'estratègia de gènere de la cooperació espanyola vint anys després? Perspectives de futur.

Programa del dia 24

  • Què hem perdut pel camí? L'agenda feminista global encara no forma part de l'agenda de la cooperació al desenvolupament.
  • Impactes de la crisi de la cooperació en els moviments de dones: estudi de cas a Nicaragua, El Salvador i Guatemala.
  • La comunitat LGTBI centreamericana interroga la cooperació: un estudi de cas.

Inscripcions i nombre de places: per participar a les jornades cal fer la inscripció prèvia mitjançant el formulari en línia. Les places són limitades a 35-40 persones. L’activitat formativa està cofinançada per la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears. La inscripció comporta el compromís d'assistir-hi, i en cas de no poder assistir-hi, s'ha de comunicar a l'OCDS amb la màxima antelació possible, per facilitar que hi accedeixin altres persones interessades. El fet de no comunicar-ho pot ser causa d’exclusió en futures accions formatives vinculades a ambdues institucions.

 

Certificat d'assistència: s'expedirà certificat a les persones inscrites que participin al 80 per cent de les hores de les jornades. Oferta formativa de l'OCDS inclosa al Pla de formació de PAS-PDI a l'apartat d'accions puntuals que permeten l'obtenció de certificat d'assistència.