Escoltar

No ens atura ni el Coronavirus 2019

Infusió relaxant
En aquest moment de canvi, a l'OCDS també treballam des de ca nostra. I tenim moltes propostes per fer-te perquè aquests dies siguin una inversió personal a llarg termini.

L’OCDS també volem fer una petita aportació a aquestes setmanes de tancament forçós. Volem donar-te a conèixer i fomentar els projectes i programes que oferim i fer-te propostes perquè des de ca teva puguis continuar col·laborant i contribuir que el teu entorn sigui millor.

Et proposam, per tant, un seguit d'iniciatives perquè les facis tira a tira des d'allà on siguis. Les pots anar combinant amb d’altres i desenvolupar, així, la teva part més solidària i humana. T'hi animes?

            Sigues sociable!

No consentis que el fet de quedar a ca teva t'aïlli. La nostra oficina continua activa a les xarxes socials i totes les companyes treballam per fer-te propostes innovadores amb les quals pots passar el temps i aprendre coses noves. Totes les activitats virtuals que consideram que són més originals les compartim a través dels nostres canals i te les posam a l’abast perquè puguis aprofitar-les i disposis de més eines i recursos en el marc de la cooperació al desenvolupament, l’educació per la ciutadania global i l’Agenda 2030. Pots consultar les nostres xarxes, on trobaràs un fil que modificarem cada dia afegint-hi els recursos nous: #dia1OCDS... Consideram que en aquests moments és imprescindible que continuem en contacte i fent pinya, i per això t’agrairem que ens facis arribar propostes per fomentar la solidaritat durant l'estat d'alarma. I tu, com reparteixes el temps?

            Participa-hi i actua!

Una de les nostres contribucions és presentar-te —per si no la coneixies— la convocatòria d’ajuts per a accions d'educació per a una ciutadania global, que pretén fomentar accions de formació, sensibilització i creació de material en l'àmbit de la cooperació universitària al desenvolupament de la solidaritat. Si ets part de la comunitat universitària (PDI, PAS, alumnat) i tens una iniciativa per presentar-nos, no ho dubtis; i, si no en tens cap, en aquests moments de reflexió segur que et sorgiran idees noves per tirar endavant. Actualment, tenim obertes tres línies estratègiques d'actuació: moviments migratoris, Objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l'Agenda 2030, i sostenibilitat ecològica i salut. Aprofita aquests dies per explorar la teva creativitat i preparar un projecte per presentar-nos quan obrim el segon termini, que serà de l’1 al 29 d’abril de 2020. T'hi animes?

Mai no és tard per fer un voluntariat...

Segurament més d'una vegada has pensat de fer de voluntari. I ben segur que si encara no has participat en cap programa de voluntariat, no ha estat per manca de ganes ni d’il·lusió: ara tens el moment per dedicar-te a investigar i conèixer les entitats que ofereixen programes per a persones voluntàries i decidir quin t'agrada més. Hi ha moltes maneres de col·laborar en l'àmbit local i des de casa: per què no fas un cop d'ull al nostre Portal del Voluntariat i t'apuntes a una oferta? Entra-hi i descobreix totes les entitats que en formen part. Ara és l'hora!

            Forma't amb nosaltres

Si fas feina, si estudies, o totes dues coses alhora, sabem que no t’és gens fàcil trobar un moment per a la formació complementària. Aquests dies, pots trescar per la nostra web, on trobaràs recursos interessants per si vols continuar aprenent en l’àmbit de la cooperació i solidaritat. Pots revisar les accions formatives que ja hem impartit, moltes de les quals les trobaràs enregistrades i disponibles per visualitzar-les en voler i poder, i continuar, així, la teva formació. Alhora, podràs deixar-nos-hi propostes per a enguany; les tindrem en compte per a la planificació que organitzam i, si són iniciatives que es puguin seguir en línia, encara millor!

Explora la teva creativitat i prepara un projecte per presentar-nos-el quan obrim les pròximes convocatòries. T'hi animes?