Escoltar

Curs de formació: Voluntariat en l'àmbit del dret d'estrangeria i l'asil a les Illes Balears

El curs de formació "Voluntariat en l'àmbit del dret d'estrangeria i l'asil a les Illes Balears", que s'organitza conjuntament amb la Clínica Jurídica de la Facultat de Dret de la UIB, pretén donar una formació bàsica i d'utilitat a les persones que pensen fer o ja duen a terme un voluntariat en aquest àmbit, per aplicar tècniques i eines que poden ser d'utilitat en el dia a dia o que contribueixin a la reflexió de la tasca quotidiana com a voluntari/ària.

Coordinació del curs: Margalida Capellà i Roig, professora contractada doctora de dret internacional públic UIB i directora de la Clínica jurídica de la Facultat de Dret de la UIB.

Objectius:

 • Conèixer el marc jurídic de la immigració i l’asil a l’estat espanyol i a nivell internacional.
 • Estar al corrent de les eines jurídiques i socials que tenen al seu abast el voluntariat i els equips de professionals que acompanyen les persones estrangeres en els diferents aspectes (laborals, administratius, civils, etc.) que els afecten.
 • Difondre els programes d’intervenció duts a terme per diferents entitats socials a Mallorca.

Durada: 30 hores (presencials).
Places: mínim 15 persones inscrites. Màxim 30 places.  
* En cas de no assolir el nombre mínim de places, el curs es cancel·larà i es valorarà de fer-lo en altres dates.
Curs gratuït, en el marc de la col·laboració entre la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Balears i la UIB en l'àmbit de la dinamització del voluntariat universitari.
Dates i horari de l’acció formativa: Dilluns i dimarts, del 10 de setembre a l'1 d'octubre de 2018, de 16 a 20 h. i el dia 13 de setembre de 20 a 22 h.   
Lloc: Edifici Sa Riera (C/ de Miquel dels Sants Oliver 2, Palma) *La sessió de dia 13 de setembre es durà a terme a Ca n'Oleo (C/ de l'Almudaina, 4, Palma)
 
 
Públic a qui s'adreça principalment: 
 • Alumnat del Grau de Dret que realitzen les pràctiques externes de la Clínica Jurídica de la Facultat de Dret i alumnat de la UIB en general.
 • Personal tècnic i voluntariat d'entitats socials que treballen amb persones estrangeres.

Continguts: 

 • Bloc 1: Marc jurídic internacional i estatal (6 hores), a càrrec de la Dra. Valentina Milano, professora ajudant de dret internacional públic de la UIB.

                - Introducció al marc internacional de la immigració i l’asil

                - Els drets i llibertats de les persones estrangeres a Espanya

 • Bloc 2: Aspectes laborals, administratius, civils i procedimentals de l’estrangeria (12 hores), a càrrec de la Sra. Margarita Palos, advocada i professora associada de dret del treball i de la seguretat social.

                - El règim d’entrada, permanència i treball de les persones estrangeres a Espanya

                - Règim sancionador en matèria d’estrangeria 

                - Nacionalitat i matrimonis mixtos

 • Bloc 3: Asil i protecció internacional (6 hores), a càrrec de Ruth Vázquez Muñoz, assessora jurídica del Programa Migracions i Refugiats de Creu Roja.

 • Bloc 4: Acompanyament social a les persones estrangeres a les Illes Balears (6 h.)*, a càrrec de les entitats Creu Roja, Solidaris i Càritas Mallorca.

   * Aquest bloc inclou l’assistència a una projecció d’un cicle de cinema, de dues hores de durada, que es durà a terme el dia 13 de setembre a les 20h a l’edifici de Ca n’Oleo. 

Certificat d'assistència: per a aquelles persones que participin com a mínim en el 80% de les hores de l'acció formativa.
 
Inscripció tancada

 

 

La inscripció al curs comporta el compromís d’assistir-hi i, en cas de no poder assistir-hi, s’ha de comunicar a l’OCDS amb la màxima antelació possible, per facilitar que hi accedeixin altres persones interessades. Aquesta acció formativa compta amb un finançament públic i no comunicar-ho pot ser causa d’exclusió de futures accions formatives vinculades a l’OCDS. Comptam amb la vostra col·laboració perquè tothom pugui sortir-ne beneficiat.