Per una Nicaragua lliure. Reflexió, debat, comprensió i lluita contra les dictadures i el seu retorn

Diverses persones de Nicaragua que estan directament afectades per la violenta dictadura que es viu al seu país explicaran, en una sèrie de seminaris, el que hi ha passat els últims anys, després de l’explosió social de la població en resposta al desacord amb el govern. Hi analitzaran els diferents escenaris que es presenten davant la possible justícia transicional que necessita el país per fer front als crims de lesa humanitat que comissions internacionals han declarat com a fets. Aquests testimonis exposaran els processos que s’han dut a terme per denunciar les múltiples i sistemàtiques violacions de drets humans i, per últim, les mares de màrtirs explicaran la seva recerca de justícia internacional.

Dates i horaris:
Dimarts 3 de març de 15 a 19 h
Dimecres 4 de març de 10 a 14 h
Lloc: Sala d’actes, Son Lledó
Durada total: 8 hores

 

Cartell Jornada Nicaragua lliureContinguts:

Dia 1:
Seminari: «Evolución de una débil democracia en una dictadura». Fidel Moreira Flores parlarà sobre la sensibilitat de tenir una democràcia dèbil per convertir-se en una dictadura.

Xerrada: «Búsqueda de la verdad, justicia internacional». Josefa Meza i Lizeth Dávila parlaran de la recerca continuada de la justícia internacional després que franctiradors del govern assassinassin un fill a cada una.

Dia 2:
Seminari: «Transiciones políticas, análisis de posibles escenarios». Fidel Moreira és analista d’escenaris i presentarà els que s’estan configurant per sortir de la crisi sociopolítica.

Xerrada: «D’estudiants a perseguits polítics». Rayid Alvarado, estudiant perseguit polític i exiliat, parlarà sobre la seva integració a l’activisme i el lideratge que ha generat per haver estat perseguit. 

Persona responsable de l’acció: Luis Alberto Montoya Coronado, del Departament de Física.

Persones convidades:

Fidel Moreira Flores, antropòleg
Josefa Meza (Madres de Abril), afectada per la dictadura
Lizeth Dávila (Madres de Abril), afectada per la dictadura
Rayid Alvarado, estudiant peseguit polític i exiliat

#SosNicaragua #FreeNicaragua #CooperacióUIB
 

Trailer promocional:


Audiovisual complet (durada 11:21 min.):

Activitat oberta i gratuïta