Escoltar

Seminari «Dones i nenes iemenites, conflicte i oblit: pràctiques situades, pensament transfronterer i feminismes»

Us convidam a participar en el seminari «Dones i nenes iemenites, conflicte i oblit: pràctiques situades,lorem pensament transfronterer i feminismes», en què es promourà el coneixement i la reflexió crítica sobre el paper del moviment de les dones al Iemen, el país més desigual del món en termes de gènere. Alhora, es pretén sensibilitzar la comunitat universitària en l'impacte de gènere en la crisi humanitària més greu del món que pateix Iemen des del començament de la guerra de 2015. Es reflexionarà sobre el paper d'Espanya en aquest conflicte armat i en les polítiques de gènere en la cooperació al desenvolupament i l'acció humanitària. A partir dels estudis de cas, s'abordarà també el paper de les dones com a agents de pau des de la perspectiva de les pràctiques situades, pensament transfronterer i els feminismes postcolonials.

Continguts:

 • Conferència: «Conflicte al Iemen: contextualització i perspectives», Leyla Hamad Zahonero
 • Conferència: «Dones al Iemen: mares, revolucionàries i agents de pau», Ewa K. Strzelecka
 • Conferència: «Women of South Yemen and their Crucial Role in the Struggle for an Independent State», Anne-Linda Amira Augustin
 • Conferència: «Dones i el conte de la tradició oral iemenita (hazawiyya)», Ángela Antonia Piccolo (Skype)
  • Lectura d’un conte i un poema iemenites, Leyla Hamad Zahonero
 • Presentació dels llibres:
  • Yemen. La clave olvidada del mundo árabe, de Leyla Hamad Zahonero, Francisco Veiga i Ignacio Gutiérrez de Terán, Alianza, 2014 (a càrrec de Leyla Hamad Zahonero)
  • Mujeres en la Primavera Árabe: construcción de una cultura política de resistencia feminista en Yemen, CSIC, Madrid, 2017, d’Ewa K. Strzelecka (a càrrec d’Ewa K. Strzelecka)
 • Videofòrum «Diez años y divorciada», amb debat posterior sobre el matrimoni forçat i els drets de les nines i les dones al Iemen, amb Ewa Strzelecka. ).
 • Conversa taller en col·laboració amb el projecte Club de lectura africanista (biblioteca de Son Gotleu). Lectura de literatura escrita per persones africanes (transferència de coneixement): Dones i nenes iemenites, conflicte i oblit: pràctiques situades, pensament transfronterer i feminismes, a càrrec d’Aina Mascaró, Adriana Estrada, Leyla Hamad Zahonero i Ewa K. Strzelecka.

lorem

Data: 27, 28 i 29 de juny de 2019
Durada total: 15 hores
Data, horari i lloc:
Dijous, 27 de juny, de 16:30 a 21 h, a l’aula 8 de l’edifici Sa Riera, UIB (Palma)
Divendres, 28 de juny, de 10:30 a 14 h, a l’aula 24 de l’edifici Sa Riera, UIB (Palma)
Divendres, 28 de juny, de 16 a 18 h, a la Llibreria Drac Màgic
Dissabte, 29 de juny, a les 11 h, a la Biblioteca de Son Gotleu (c/ de Josep Garcias, 2, Palma)
Nombre de places disponibles: 30
Activitat gratuïta i oberta a la comunitat universitària i al públic en general.


 Programa complet

Més informació:

Persona responsable de l’acció: Rosario Pozo Gordaliza, del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques UIB.

Més informació: El seminari al programa "Al Dia Mallorca" d'IB3radio 

Certificat d'assistència: les persones que vulguin obtenir un certificat d’assistència han de fer la inscripció en línia i han d’haver participat, com a mínim, en el 80 per cent de les hores del seminari.