Escoltar

Conferències i tallers: Una reflexió crítica sobre els conceptes de diferència i indiferència

Us convidam a participar a les diferents activitats que es duran a terme en el marc de l'acció "Conferències i tallers: una reflexió crítica sobre els conceptes de diferència i indiferència", de la qual n'és responsable Aida Rosende Pérez, i que ha estat finançada en el marc de la XV Convocatòria d'ajuts per a accions d'EpD per a una ciutadania global. Curs 2018-2019.

1. TROBADA AMB AILBHE SMYTH: A LIFE DEVOTED TO FEMINISM AND LGTBIQ ACTIVISM IN IRELAND

El proper dimarts dia 28 de maig tendrà lloc una trobada amb Ailbhe Smyth, activista que ha dirigit el Centre d’Estudis de les Dones (Women’s Education, Research and Resource Centre) de la Universitat de Dublín, i que ha publicat una extensa obra sobre feminisme, política i cultura. És també una activista reconeguda que s’ha implicat en campanyes tan rellevants de la història recent de la República d’Irlanda com la del referèndum pel matrimoni igualitari el 2015, o la més recent per a la legalització de l’avortament el 2018. En aquesta darrera iniciativa, Ailbhe Smyth va ser codirectora de la campanya nacional Together for Yes, així com cofundadora i coordinadora de la Coalition to Repeal the 8th, decisives per assolir el resultat positiu que finalment amplià els supòsits legals en què es permet l’avortament a la República d’Irlanda.

En aquesta trobada a Palma oferirà una narració en primera persona sobre la història de l’activisme feminista i LGTBI a la República d'Irlanda, incidint en les lluites pel matrimoni igualitari (ratificat en referèndum el 2015) i per la legalització de l'avortament (referèndum de 2018). Establirà conversa amb l'alumnat i el públic assistent sobre els drets adquirits per les dones i pels col·lectius LGTBIQ els últims anys, així com sobre els reptes que se'ns presenten en l’actualitat.

Data: 28 de maig de 2019
Durada total: 1 hora
Horari: de 18 a 19 hores
Nombre de places disponibles: 50
Lloc: Ca n’Oleo, Palma
Activitat gratuïta i oberta a tota la comunitat universitària i públic en general. Es desenvoluparà en anglès.

 

2. ENTREVISTA A L’ESCRIPTORA MELATU UCHE OKORIE I LECTURA PÚBLICA DE LA SEVA OBRA

El dijous dia 30 de maig farem una entrevista a l’escriptora Melatu Uche Okorie i a la lectura pública de la seva obra. Melatu-Uche Okorie va néixer a Enugu, Nigèria, i arribà a Irlanda l’any 2006 com a demandant d’asil. Durant vuit anys i mig va viure institucionalitzada en un centre d’internament per a persones estrangeres a Irlanda, fins que li acceptaren la petició. Començà la carrera com a escriptora durant aquest període i el 2009 va guanyar el Metro Éireann Writing Award amb el relat Gathering Thoughts. El seu treball s’ha publicat en les col·leccions Ten Journeys One Destination, Alms on the Highway, i a les revistes LIT Journal, College Green Magazine. La seva primera col·lecció, This Hostel Life, es va publicar el maig de 2018 i hi ficciona les experiències de la població immigrant, demandant d’asil i refugiada a la Irlanda contemporània. Actualment, treballa en la preparació d’una novel·la.

L’acompanyarà Sara Martín Ruiz (UIB), estudiant de doctorat que redacta la tesi sobre la producció i representació literària de la població migrant, refugiada i demandant d'asil a Irlanda.

Data: 30 de maig de 2019
Durada total: 1,5 hores
Horari: de 17.30 a 19 hores
Nombre de places disponibles: 15
Lloc: Ca n’Oleo, Palma
Activitat gratuïta i oberta a la comunitat universitària i al públic en general.
Es farà en anglès, però comptarem amb la possibilitat d'interpretació tant al català com a l'espanyol de les preguntes i respostes que sorgeixin en el debat posterior a l'entrevista i la lectura.

 

 3. CONFERÈNCIA PLENÀRIA «POST-REPEAL IRELAND: A NEW DAWN?»

El dimecres dia 29 tendrà lloc la conferència que pronunciarà Ailbhe Smyth, reconeguda activista irlandesa que s’ha implicat en campanyes tan rellevants per a la història recent de la República d’Irlanda com la del referèndum pel matrimoni igualitari (2015), o, més recentment, la impulsada a favor de la legalització de l’avortament (2018). En aquesta darrera iniciativa, Ailbhe Smyth va ser codirectora de la campanya nacional Together for Yes, així com cofundadora i coordinadora de la Coalition to Repeal the 8th, totes dues decisives per assolir el resultat positiu que finalment amplià els supòsits legals en què es permet l’avortament a la República d’Irlanda.
Moderadora: Hedwig Schwal (KU Leuven)

Data: 29 de maig de 2019
Durada total: 1,5 hores
Horari: de 15.30 a 17 h
Nombre de places disponibles: 50
Lloc: Club Pollentia Resort, Alcúdia (Sala Pollentia)
Activitat gratuïta i oberta a tota la comunitat universitària i públic en general. Es durà a terme en anglès.

 

Persona responsable de l’acció: Aida Rosende Pérez
Per a més informació consultau: <http://aedei2019.uib.cat/conferenciants-plenaris/>