Escoltar

Cicle radiof˛nic Ona decreixement. Decreixement i transicions ecosocials (9h)

Us informam de la realització d’aquest cicle radiofònic organitzat per l'alumne del Màster de formació del professorat, Miquel Àngel Ballester amb el suport de professorat del departament de Geografia i la col·laboració d'Ona Mediterrània. Aquesta acció ha estat finançada en el marc de la XIII convocatòria d'ajuts per a accions d'educació per al desenvolupament per a una ciutadania global, 2016-17.

El cicle:

ona decreixentAl llarg d'aquest cicle es realitzaran 6 entrevistes que s’emetran en el programa ràdio L'Àgora de Can Alcover d'Ona Mediterrània, on es tractarà el decreixement, entès com un corrent de pensament i d'acció que defensa l'existència d'una crisi de civilització i que planteja la necessitat de donar-li resposta a través d’una gran transició socioecològica a escala local i global amb la finalitat d'ajustar l’economia i la societat als límits naturals del planeta i evitar el col·lapse civilitzador. El cicle, que tindrà un enfocament interdisciplinar, comptarà amb presència de públic, que podrà intervenir durant les emissions, en el torn de preguntes.

Així es parlarà del decreixement des d'una perspectiva filosòfica, de les bases teòriques del decreixement; del decreixement des del punt de vista ambiental i turístic; del decreixement econòmic amb una mirada feminista; i també de les experiències de transició socioecològiques existents actualment a Mallorca. 

Dates i programació:

9 de març: Bases conceptuals i filosòfiques del decreixement, entrevista a Joaquín Valdivielso.

23 de març: Sense límits no hi ha futur? (decreixement turístic), entrevista a Macià Blázquez i Iván Murray.

11 de maig: El decreixement des de l'economia feminista, entrevista a Laura Pérez Prieto.

15 de juny: Transicions ecosocials per evitar el col·lapse, entrevista a Emilio Santiago Muíño

29 de juny: Tertúlia radiofònica sobre transicions ecosocials a les Illes Balears amb representants d’Ecoxarxa, Fundació Sa Llavor, Bancs del Temps i Ecotxe Som Moviment - Som Energia

Lloc: Aula 27 de Sa Riera

27 de juliol: Entrevista radiofònica i tertúlia amb Manuel Casal Lodeiro, autor del llibre "La izquierda ante el colapso de la civilización industrial", al Cafè a Tres Bandes de Palma (plaça Barcelona, 20). 

Horari: Totes les sessions s'iniciaran a les 19.30 hores i tindran una durada de 90 minuts.

Adreçat a: la comunitat universitària i al públic interessat. Les entrevistes estan obertes a la participació del públic que podrà intervenir durant l’emissió, en el torn de preguntes. Cicle gratuït, obert i sense necessitat d'inscripció prèvia.   

Objectius:

  • Acostar a la comunitat universitària i al públic interessat al mitjà de comunicació de ràdio.
  • Fomentar el debat i la reflexió entorn als límits del creixement
  • Conèixer les bases filosòfiques i conceptuals del decreixement
  • Reflexionar sobre el futur econòmic de les Illes Balears des d'una perspectiva de la sostenibilitat i de decreixement turístic
  • Reflexionar sobre la crisi de civilització, des d’una perspectiva interdisciplinar
  • Conèixer les conseqüències del sobreconsum i la sobreexplotació per al medi ambient i les persones
  • Donar a conèixer l'economia feminista

Les entrevistes, una vegada emeses, estaran disponibles a la plataforma ivoox, a l’adreça: http://www.ivoox.com/podcast-l-agora-can-alcover_sq_f1135350_1.html i al web-bloc https://miquelangelballester.wordpress.com/

Galeria fotogrÓfica