Seminari Trata de Menors a la Frontera: nous mecanismes de captació i mobilitat entre països

Amaranta

Coincidint amb el dia internacional contra l'explotació sexual i comercial infantil (18 de maig), us informam de la realització del seminari Trata de Menors a la Frontera: nous mecanismes de captació i mobilitat entre països, organitzat per professorat del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques i del Grup d'Investigació i Formació Educativa i Social (GIFES) amb el suport de la Fundació de Solidaritat Amaranta i finançat en el marc de la XI convocatòria d'ajuts per a accions d'educació per al desenvolupament 2014-15.

Hi participaran persones expertes de nivell nacional i internacional que amb les seves ponències faran una anàlisi de la situació actual d'aquesta explotació i els mecanismes que empren els traficants per captar i traslladar els menors, així com de les iniciatives i experiències desenvolupades per lluitar contra la trata. L'activitat va dirigida a tota la comunitat universitària, alumnat, personal investigador i PAS, així com als professionals dels serveis socials, d'atenció a la infància i adolescència en risc, i de l'àmbit educatiu.

Nou Podeu accedir a les ponències on-line: http://www.fundacionamaranta.org/descargas/

 

Data de realització: el dijous 21 de maig de 2015.
Horari: de 9.30 a 13 h.
Durada: tres hores i mitja.
Lloc
: sala d'actes de l'edifici G. M. Jovellanos.
Nombre de places
: segons cabuda de la sala.
Assistència lliure i gratuïta

Objectius

  • Difondre, promoure i defensar els drets humans, en aquest cas de nines, nins i adolescents.
  • Generar un espai de reflexió entre els ponents i les persones assistents que serveixi per comprendre el fenomen de la trata de persones.
  • Afavorir el compromís amb la solidaritat, la coresponsabilitat i la participació per aconseguir un desenvolupament humà sostenible.

seminari trata de menors a la frontera

9.30 h. Presentació i obertura del seminari, a càrrec del senyor Lluís Ballester, professor del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques, i de la senyora Pilar Casas, directora de la Fundació de Solidaritat Amaranta.

PANEL 1. Trata de menors a la frontera des d'una perspectiva internacional

10 h. «Análisis de la intervención con menores víctimas de trata desde el enfoque de DDHH», a càrrec de la senyora Vanesa Álvarez, coordinadora d'intervenció social de la Fundació de Solidaritat Amaranta.

PANEL 2. Experiències de treball amb menors objecte de tràfic en fronteres

10.45 h. «Nuevos mecanismos de captación y movilidad de los menores en la frontera sur de Europa», a càrrec de la senyora Helena Maleno, experta en migracions i trata del col·lectiu Caminando Fronteras.

11.30 h. «La trata de menores romaníes en las fronteras de Europa», a càrrec del senyor Olivier Peyroux, sociòleg especialista en població romaní i trata d’éssers humans.

12.15 h. Debat i torn obert de preguntes.

13 h. Cloenda

Descarrega pòster de l'activitat