Llibre: Ciudades en transición.

Procesos urbanos y políticas de rehabilitación en contextos diferenciados: Centro Histórico de La Habana y Ciudad Colonial de Santo Domingo.

 Ciudades en transiciónAquest llibre presenta els resultats de la tasca duta a terme en el marc del projecte de cooperació universitària al desenvolupament «Turisme i transformació d'espais urbans. Anàlisi comparada i transferència de coneixement per a diferents ciutats de Cuba i la República Dominicana», finançat a la Iria d'ajuts per a projectes de cooperació universitària al desenvolupament 2012. L'objectiu principal d'aquest projecte era estudiar els processos de transformació social i urbana vinculats al desenvolupament del turisme de sol i platja (casos de Boca de Camarioca i El Hoyo de Friusa) i al turisme urbà (casos del centre històric de l'Havana i la Ciutat Colonial de Santo Domingo).

El llibre Ciudades en transición. Procesos urbanos y políticas de rehabilitación en contextos diferenciados: Centro Histórico de La Habana y Ciudad Colonial de Santo Domingo analitza de forma comparada dinàmiques sociourbanes vinculades fonamentalment al turisme i polítiques de planejament de dos importants centres històrics del Carib declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

L'objectiu de la publicació

Contribuir a educar i formar tant la societat en què s'emmarca l'estudi (Cuba, República Dominicana i països del Carib en general) com l'alumnat i el professorat de la UIB que treballa en temes afins. L'important material fotogràfic i cartogràfic aportat, degudament completat amb anàlisis científiques rigoroses i ben documentades, contribueix a la seva difusió i visibilitat entre diferents col·lectius i grups socials.

Llibre:Ciudades en transición.