Documental Mort accidental d'un immigrant

mort accidental d'un immigrantA partir de la mort d’Alpha Pam a Mallorca, es fa una anàlisi de la situació de milers de persones a l’Estat espanyol que es veuen progressivament excloses del sistema sanitari. Aquest documental analitza críticament els efectes que l’aplicació del Reial decret llei 16/2012 ha tingut sobre la ciutadania en general, i els immigrants irregulars en particular. La crisi econòmica ha accentuat les tensions socials, i ha fet que la societat als Estats de la UE estigui cada cop més polaritzada. El cas extrem de la mort d’Alpha Pam, més enllà de les grans xifres, posa cara i ulls als oblidats de la societat. El que es considerava que només podia afectar els que no «complien» les regles del joc, ha acabat per afectar àmplies capes de la societat que fins ara havien «obeït» aquestes regles. 

L’activitat s'adreça als membres de la comunitat universitària, alumnat, PDI i PAS, i a tota la població en general.


Presentació del documental al campus universitari  

Lloc de realització: Sala d’actes de l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos.
Data: Dijous 30 d'octubre de 2014
Horari:
18,30h: Documental Mort accidental d'un immigrant. El cas Alpha Pam
19,30h: Debat amb la participació de Kalidou Amadou, amic d'Alpha Pam, Pedro de Echave, co-director i membre de l'equip realitzador del documental, Alexandre Miquel Novajra, professor del Departament de Filosofia i Treball Social, Maria del Pilar Sánchez-Cuenca i Elisa Bosch, professores del Departament d'Infermeria i Fisioteràpia i Ivan Murray, membre responsable de l’equip UIB sol·licitant.


Assistència lliure i gratuïta.

Activitats anteriors: 

CineCiutat (S'Escorxador, Carrer Emperadriu Eugènia 6, Palma)
Data:
dimecres 2 de juliol de 2014 (presentació)
Horari: 20 hores
Assistència lliure i gratuïta
Veure pòster de l'activitat.

Noticia relacionada: El documental Mort accidental d'un immigrant. El cas Alpha Pam guanyador de la dècima edició del Festival Internacional de Cine Documental y Cooperación para el Desarrollo, Extrema'Doc 2014.  

Pàgina oficial del Festival Internacional de Cine Documental y Cooperación para el Desarrollo, Extrema'Doc 2014.

Galeria fotogràfica