Campanya Defensant Dones Defensores de Drets

L’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) de la UIB, en col·laboració amb altres institucions, entitats i associacions, va presentar la campanya #JuntesEnsProtegim amb l’objectiu de visibilitzar la situació de les dones defensores dels drets humans i sensibilitzar sobre la importància de la coresponsabilitat i d’emprendre lluites conjuntes per una justícia ecosocial arreu del món.

#JuntesEnsProtegim va començar el maig de 2018 situant la ciutat de Palma al mapa de les gires europees de dones defensores de drets. Hi tingué lloc una primera visita de reconegudes dones defensores de drets humans a Mesomèrica que lluiten per defensar els drets i les llibertats fonamentals de pobles i individus, amb estratègies de protecció integrals i feministes. Aquestes activistes assenyalen els membres de l'Estat, el crim organitzat o les empreses transnacionals com els principals responsables dels atacs, i també denuncien la violència masclista en l’àmbit privat als moviments socials, comunitats i entorns més propers. Amb el propòsit de donar a conèixer aquesta doble opressió que pateixen (d’una banda, per ser activistes i, d’una altra, pel simple fet de ser dones), l’OCDS ens hem implicat de manera activa en les lluites compartides per assolir la pau, la sostenibilitat ecològica i l’equitat de gènere.

 Lolita Chavez

Al llarg dels anys s'han presentat recursos audiovisuals, exposicions i altres materials per poder conèixer, sentir i posar cara a totes aquelles dones defensores que ens protegeixen. A continuació trobaràs els enllaços a través dels quals pots accedir a tots els recursos i continguts relacionats amb la campanya, a més de conèixer les biografies de les defensores que ja han visitat la UIB:

BIOGRAFIES:

RECURSOS:

NOTÍCIES: