Taller. «Ecosistemes colonials: racisme mediambiental, extractivisme i gentrificació»

Dades generals
Dia: 5 de juliol de 2022
Horari: de 18 a 20 hores
Lloc: aula 23 de l’edifici Sa Riera

Ni l’agenda mediambiental en el panorama polític ni la de l'activisme social estan exemptes de biaixos colonials. No només hi ha discriminació racial en les polítiques ambientals sinó que també el medi ambient —com a categorització d’espai, temporal, territorial i existencial— forma part de l'entramat colonial i de la racionalitat antropocèntrica i androcèntrica de la modernitat que posa l’espècie humana i els homes en el centre de totes les lògiques. D’aquesta manera, ni el medi ambient ni la terra o el territori són categories neutrals, ja que estan estretament vinculades al model civilitzador de la modernitat.
 
.jpgEn aquest taller a càrrec de Fabian Villegas, de la plataforma col·laborativa Contranarrativas de Mèxic, disseccionarem aquestes lògiques i perspectives per trobar altres maneres de relacionar-nos amb les expressions de la vida i la natura.

Inscripcions: info@thakhi-runa.com

Fabian Villegas és escriptor, periodista, artista d’spoken word, investigador i curador independent. El seu cos de treball interrelaciona les epistemologies racialitzades, estudis del Sud Global i el pensament anticolonial. Des de 2007 fins ara, Fabian Villegas ha estat convidat a donar múltiples conferències, seminaris i tallers en diverses universitats i centres acadèmics, reconegudes biennals d'art i centres culturals comunitaris de tot el món (Mèxic, França, Brasil, Emirats Àrabs Units, Marroc, Puerto Rico, Portugal, Uruguai, Costa Rica, Espanya i Guatemala, entre d’altres). També és cofundador de Contranarrativas, un projecte col·laboratiu que crea espais horitzontals de producció descentralitzada de coneixement per estimular la visibilització, difusió i producció d'epistemologies racialitzades, narratives anticolonials i estètiques perifèriques del Sud Global.

 Finançada a càrrec del conveni signat amb la Conselleria d’Afers Socials i Esports.

.jpg.jpg