Visualitza les conferències de les VII Jornades Els Moviments Migratoris, un dels Reptes de l'Agenda 2030: Les realitats africanes del segle XXI

Tens a la teva disposició les principals conferències d’aquestes jornades, que ens acostaren algunes de les realitats africanes del segle XXI.

 

Ara tens l'oportunitat de visualitzar les principals conferències de les VII Jornades Els Moviments Migratoris, un dels Reptes de l'Agenda 2030: Les realitats africanes del segle XXI:

 

  • «Formas y manifestaciones del neocolonialismo en África y perspectivas», a càrrec de Mbuyi Kabunda, doctor en Relacions Internacionals per la Universitat Complutense de Madrid, professor i membre de l’Institut Internacional de Drets Humans d’Estrasburg, professor de Relacions Internacionals i Estudis Africans de la Universitat Autònoma de Madrid (GEA/UAM) i de la Universitat Pontifícia de Comillas de Madrid i president de l'Associació Espanyola d'Africanistes (AEA). 
  • «¿Quién eres tú que cruzas el Mediterráneo? Una aproximación a los flujos migratorios mixtos desde África hacia Europa», a càrrec de Valentina Milano, professora de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de les Illes Balears (UIB) des de 2013. Anteriorment, la seva activitat professional s'ha desenvolupat principalment com a jurista especialista en Dret internacional i drets humans a l'ONU: a la UNESCO (París, 2000-2001), l'OMS (Ginebra, 2002-2004) i l'Alt Comissionat per als Drets Humans (Ginebra, 2004-2010). En aquest context, ha realitzat treballs d'investigació i missions d'indagació en el terreny (Àfrica, Àsia, Amèrica Llatina) i ha participat en nombroses conferències i congressos. 
  • «Representación de las migraciones en el cine y arte contemporáneos africanos y de la diáspora», a càrrec de Beatriz Leal, investigadora, docent i comissària independent especialitzada en art i cinema contemporani d’Àfrica, Àsia, Orient Mitjà i Europa de l’Est. Actualment resideix entre Espanya i els Estats Units, des d’on escriu sobre cinema i art contemporani africà per a El País i diversos mitjans africanistes (Africa is a Country, Buala, GuinGuinBaliOkayafricaWiriko). Ha publicat articles acadèmics i editat monogràfics sobre teoria i història cinematogràfica en revistes especialitzades com Cinema Journal, SecuenciasAfrican ScreensAfricaneandoHyperionForo de Educación o Art-es i, en aquests moments, prepara un llibre en espanyol sobre cineastes africans contemporanis. 
  • La defensa dels drets humans en els moviments migratoris del continent africà: Presentació de l'informe «Tras la frontera», a càrrec d’Helena Maleno Garzón, investigadora especialista en migracions i tràfic d'éssers humans, amb especial atenció a dones i menors. Com a consultora independent ha treballat amb fundacions internacionals com Women Link Worldwide, Save the Children, APS i amb entitats com el Defensor del Pueblo Español. La seva militància la canalitza a través de la xarxa Caminando Fronteras / Walking Borders, de la qual és activista.
  • «África y las oportunidades de un régimen migratorio global», a càrrec de Gonzalo Fanjul, investigador i activista contra la pobresa. Actualment impulsa la Fundación porCausa (periodisme i investigació contra la pobresa) i dirigeix l'àrea d'anàlisi de polítiques d’ISGlobal. També és investigador associat de l’Overseas Development Institute per al seu programa de migracions i autor i coeditor del blog d'El País 3.500 Millones, que va rebre el premi FAO 2012.

 

Accedeix als audiovisuals.

Data de publicació: Thu Dec 07 11:08:00 CET 2017