Documental: Berta vive

Vos convidam a assistir al documental: Berta vive

Data: 12 de març de 2018
Horari: a les 19 hores
Lloc: CineCiutat

Per causes alienes a la nostra voluntat, l'organització ha hagut de canviar el documental Berta soy yo, per Berta vive.

Sinopsi

L'assassinat de la Berta Càceres va estremir al món el 2 de març de 2016. La seva lluita per la defensa dels territoris lencas la va portar a liderar el Consell Cívic d'Organitzacions Populars i Indígenes d'Hondures (COPINH). L'activista mexicà Gustavo Castro, testimoni del crim, va sobreviure a l'horror d'aquella nit, però va quedar atrapat a Hondures. La lluita contra la instal·lació d'una presa al riu Gualcarque, sagrat per al poble lenca, és el preàmbul d'un relat en el que seguim a Miriam Miranda, dirigent garífuna, amiga i companya de Berta. Dues dones agermanades en la lluita per la descolonització, en un país que està sent venut al capital transnacional, on es pren la vida de moltes formes.

 

 

Presenta: Ruth Escribano Dengra, coordinadora de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la UIB i ecofeminista.

Modera el debat: Martha Zeinn, narradora, experta en estratègies narratives i audiovisuals i ecofeminista.

L'acte és gratuït. Es prega puntualitat, ja que l'aforament és limitat.

Aquesta activitat està emmarcada en la setena sessió del cicle de sessions monogràfiques de l'Agenda 2030: Dones del Planeta. Rutes per una Agenda 2030 Ecofeminista

Data de l'esdeveniment: 12/03/2018

Data de publicació: Tue Mar 06 12:15:00 CET 2018