Dia Internacional de les Dones: Mirades de dones a l'actualitat

Cicle de tertúlies durant el mes de març amb motiu del Dia internacional de les Dones.

Activitat organitzada conjuntament entre: OCDS, SAC, UOM

Dimecres 8 de març (cafeteria de l'edifici G. M. de Jovellanos)
 • A les 15.30 hores. Cafè debat de la UOM
  «La dona i el sostre de vidre», Dra. Francesca Salvà, professora del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació
Divendres 10 de març (edifici Sa Riera a l'aula 27 de la FUEIB)
 • A les 18.30 hores. Inauguració de l'exposició Pèrfides i fatals. La dona a les portades de la novel·la negra nord-americana traduïda a Espanya (1930-1975)
 • MarusiaA les 19 hores. «De Mèxic a l'Estat espanyol: violència contra defensores de drets humans i estratègies de protecció després del triomf de Trump»
  Tertúlia i berenar solidari amb Marusia López-Cruz, associada de l'àrea de Poder i Protecció per a Defensores i Activistes de JASS Asociadas por lo Justo. Feminista mexicana amb més de vint anys d'experiència en organitzacions nacionals i internacionals de drets humans, desenvolupament i democràcia. Llicenciada en Etnologia per l'Escola Nacional d'Antropologia i Història, té un Màster en Gènere i Desenvolupament de la Universitat de Barcelona.
Divendres 17 de març (edifici Sa Riera a l'aula 27 de la FUEIB)
 • A les 19 hores. «Crisi de les refugiades: la cura no és heroica»
  Martha ZeinnTertúlia i berenar solidari amb Martha Zeinn, creadora audiovisual, navegant i escriptora. Com a periodista d'investigació es va especialitzar en cops militars, un camí que posteriorment va desembocar en l'escriptura d'assaigs sobre l'Islam i els conflictes d'Orient Mitjà amb Nazanin Armaniam. Fa vuit anys que navega pel Mediterrani, sobretot per Grècia, compartint destí amb refugiats/ades i refugiants (la primera paraula és una ficció, la segona, no existeix). La seva mirada feminista tenyeix les seves reflexions. Defensa un eros pacifista i revolucionari que permeti la sostenibilitat del planeta i els seus habitants.
Divendres 24 de març (edifici Sa Riera a l'aula 27 de la FUEIB)
 • A les 19 hores. «Professional de les tecnologies = home. Motius i conseqüències de la renúncia de les dones a les carreres tecnològiques»
  tecnologia igual homeTertúlia i berenar solidari amb Loren Carrasco, directora de l'Escola Politècnica Superior de la UIB. Loren Carrasco és enginyera en Telecomunicació (1991) per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i doctora enginyera en Informàtica (2005) per la Universitat de les Illes Balears. A partir de 1997 forma part del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de les Illes Balears (UIB), i en aquests moments és professora titular d'aquest departament i directora de l'Escola Politècnica Superior d'aquesta universitat. Els seus interessos i activitats de recerca se centren en els sistemes de comunicacions mòbils, amb un èmfasi molt especial en el disseny intercapes (cross-layer design), la gestió de recursos, i les estratègies de planificació (scheduling) aplicades a les xarxes de comunicacions mòbils de quarta generació.

 

 

Data de l'esdeveniment: 08/03/2017

Data de publicació: Thu Feb 23 10:38:00 CET 2017