Càpsula formativa de voluntariat en l'àmbit del dret a la salut

L'ambient polític, econòmic, social i físic condiciona la salut de les persones. Aquests determinants socials motiven injustícies, que afecten a tota la població i especialment a determinades persones que es troben en risc o situació de vulnerabilitat. A l’hora d’intervenir en l’àmbit de la salut, el dret a la salut hauria de ser el punt de partida de l’actuació de qualsevol persona voluntària i aquesta càpsula formativa pretén fer una aproximació a aquest enfocament.

Data: 12 de març de 2018
Horari: de 16 a 20 hores
Lloc: aula AB27 de l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos

Les actuals retallades pressupostàries afecten a les persones més vulnerables, allà i aquí, i suposen limitacions de drets bàsics, entre ells el dret a la salut, derivat de l’aplicació del RD 16/2012 que deixà excloses del sistema de sanitat pública a persones que es trobaven en situació irregular, entre altres. Després de 5 anys de la seva aplicació i regulacions autonòmiques segueixen trobant-se vulneracions al dret a la salut de moltes persones i amb elles mites i desinformacions que poden confondre a la població.

A aquesta formació s’analitzarà els determinants socials en el dret a la salut, entenent la salut des duna concepció més amplia que l’absència de malaltia, la importància de la sanitat universal i les barreres d’accés que trobem per a que el dret a la salut sigui real i efectiu a nivell estatal i autonòmic a les Illes Balears. S’analitzaran dades reals sobre l’accés a la salut i les vulneracions que es donen a la nostra societat; així com també s’analitzarà la situació dels medicaments i la necessitat d’exigir una reforma en el sistema d’innovació dels mateixos basada en la transparència de la industria farmacèutica.

Acció formativa inclosa dins la V Setmana Saludable i Sostenible.

Més informació i inscripcions

Data de l'esdeveniment: 12/03/2018

Data de publicació: Mon Feb 26 14:11:00 CET 2018