Enfortiment de capacitats científiques en ecofisiologia de plantes i implementació de processos d'investigació en patrons fisiològics i funcionals de plantes natives i endèmiques com a valors objecte per a la conservació de la biodiversitat dels erms andins

Referència: OCDS-CUD2016/02 (modalitat I)

 

Responsable: Javier Gulías León, professor del Departament de Biologia.

Equip: Jaume Flexas, Jeroni Galmés, M. José Clemente, Xurxo Gago i Miquel Àngel Conesa, de la UIB; i M. Elena Solarte, Sandra Milena Armero, Yisela Solarte, Nayibe Hernández, Ayda Elena Baca, Ayda Lucia Patiño i Felipe Benavides, de la Universitat de Nariño.

Contrapart: Universitat de Nariño

Ubicació: Colòmbia

Durada: 1 any (fins al 30 de setembre de 2017)

Objectius:

Enfortir el coneixement teòric i pràctic d’estudiants i docents del grup d’investigació Biologia d’ermassos i ecosistemes andins de la Universitat de Nariño en tòpics d’ecofisiologia de plantes; així com la implementació de processos d’investigació per completar buits d’informació sobre patrons fisiològics i funcionals de plantes d’ermàs natives, endèmiques i amenaces com una contribució a la conservació de la biodiversitat d’aquest ecosistema en el Departament de Nariño.

Objectius específics:

  • Realitzar un suport educatiu al Màster en Ciències Biològiques de la Universitat de Nariño.
  • Coassessorar en l’elaboració d’una proposta de tesi de màster i dues propostes de pregrau d’ecofisiologia vegetal.
  • Realitzar un cribratge de patrons ecofisiològics i funcionals d’espècies vegetals natives, endèmiques o amb algun grau d’amenaça en el complex dels ermassos La Cocha-Patascoy (Departament de Nariño).

Quantitat assignada: 5.300 euros, en el marc del conveni entre el Govern de les Illes Balears i la UIB en matèria de cooperació al desenvolupament.

 

 

Seminari "Biologia dels erms andins: característiques de l'ecosistema i línies de recerca"
A càrrec de María Elena Solarte y Yisela Solarte de la Universitat de Nariño

Data: 12 de juny de 2017

Horari: 10:00h

Lloc: aula 2b, edifici Antoni Maria Alcover