Taller i conferència: «Pràctiques narratives col·lectives: algunes propostes d'innovació en l'àmbit del voluntariat»

poster pràctiques narrativesUs informam d'aquesta activitat, conformada per una conferència i un taller, organitzats per Ana Cañas, professora del Departament de Filosofia i Treball Social i finançats en el marc de la XIV Convocatòria d'ajuts per a accions d'educació per al desenvolupament per a una ciutadania global, 2017-18.

1. Conferència: «L’altra cara del dèficit: històries de resistència»

2. Taller:

 • I sessió: La doble escolta: la història dominant i la història alternativa. 
 • II sessió: El dret de contar històries: una introducció a la metodologia de l’Arbre de la Vida.
 • III sessió: L'Arbre de la Vida. Enriquint la identitat de la persona voluntària per enriquir els col·lectius amb els quals treballa.

Dates, ubicació i horari

Conferència: el dimecres 21 de febrer de 18 a 20 hores. Sala de Graus de l’edifici Ramon Llull. La conferència és oberta a totes les persones interessades fins a completar la capacitat de la sala. Sense inscripció prèvia.

Taller: aula AA12 de l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos

 • El dimarts 20 de febrer de 16 a 19 hores.
 • El dijous 22 de febrer de 16 a 19 hores.
 • El divendres 23 de febrer de 16 a 20 hores.

Per participar al taller cal prèviament fer la inscripció en línia. 

Durada total

Taller: 10 hores   

Conferència: 2 hores

 • Fer un taller pràctic en el qual les persones assistents puguin trobar una forma innovadora de treballar en el reconeixement de les capacitats i els valors que els ajuden a superar situacions difícils.
 • Fer un taller pràctic en el qual les persones assistents puguin trobar una forma innovadora de treballar en el reconeixement de les capacitats i els valors dels col·lectius en situació de dificultat amb els quals fan feina com a persones voluntàries.
 • Conèixer una nova proposta de «mirar» que ajudi a escoltar les històries alternatives i de superació de les mateixes persones voluntàries. Oferir un espai d’autoconeixement de la seva pròpia persona, com a persona voluntària.
 • Unir vides, unir experiències.
 • Connectar col·lectius.
 • Informar la comunitat universitària i la societat en general sobre què són les pràctiques narratives col·lectives i per a què són útils en el món de la solidaritat i l’ajuda mútua.

Professor responsable d’impartir el taller i la conferència: Carlos Alexis Chimpén López

Nombre de places per assistir a la conferència (sense inscripció prèvia)fins a completar la capacitat de la sala.

Nombre de places per participar al taller (amb inscripció prèvia): 30

Certificat d'assistència: les persones que desitgin assistir al taller han de fer la inscripció en línia, i per obtenir el certificat d'assistència han de participar com a mínim en el 80 per cent de les hores.

 


Places cobertes per participar al taller (inscripció tancada)
 

 

La inscripció al curs comporta el compromís d'assistir-hi, i en cas de no poder assistir-hi, s'ha de comunicar a l'OCDS amb la màxima antelació possible, per facilitar que hi accedeixin altres persones interessades. Aquesta acció formativa gaudeix de finançament públic, i no comunicar-ho pot ser causa d'exclusió en futures accions formatives vinculades a l'OCDS. Comptam amb la vostra col·laboració perquè tothom pugui sortir-ne beneficiat.