Exposició multidisciplinària: Interjecciones Sur - Geografias de las violencias

Vos convidam a visitar l'exposició multidisciplinària: Interjecciones Sur - Geografias de las violencias, impulsada per María Gómez Garrido, professora del Departament de Filosofia i Treball Social, juntament amb altres membres d’aquest departament, pel grup de recerca Desigualtats, Gènere i Polítiques Públiques (DGIPP-UIB, Professora), el Grup de recerca Investigació i Formació Educativa i Social (GIFES-UIB) i Ulls Sadolls i finançada en el marc de la XIII Convocatòria d'ajuts per a accions d'educació per al desenvolupament per a una ciutadania global 2016-17.

Dates: Del 19 de juny a l’1 de juliolImatge cedida per l'artista "Gabriela Noujaim"

Lloc: Centre Flassaders. http://www.flassaders.org/

La proposta és una intervenció artística col·lectiva que articula processos d'estudi, experimentació i investigació sobre (pos) colonialisme des d'una perspectiva interseccional sobre les violències (classe, gènere, sexualitats, racialització, etcs ...). La mostra consta d'un conjunt d'obres d'artistes d'Amèrica Llatina i El Carib i una convocatòria local situada a les Illes Balears per tal de construir un diàleg transfronterer.

Objectius:

  • Reflexionar i problematitzar les intervencions i processos de les pràctiques artístiques, els seus abastos i limitacions per a l'articulació d'estratègies descolonitzadores sostingudes des accions antiracistes, contra les desigualtats econòmiques i de classe en el marc                 del capitalisme global, qüestionadores de la norma heterosexual i en defensa de les diversitats sexuals, com, així mateix, les intervencions socials de denúncia, sensibilització i prevenció sobre la violència masclista.
  • Promoure la investigació postcolonial a través de les pràctiques artístiques, aprofundint en la divulgació de propostes socioculturals contemporànies que interpel·len els espais de violència travessats en la trama política, social i cultural del Sud Global i les seves rutes transfrontereres a partir de les experiències de les col·lectives de migrants.
  • Diluir les fronteres i articular sabers entre les pràctiques artístiques, poètiques i diverses activitats de manifestació acció i lluita popular.
  • Facilitar l'aproximació a processos de creació per a una possible experiència ètica i estètica que doni visibilitat i sensibilitzi sobre les resistències i accions d'autodefensa enfront de les violències.
  • Proporcionar un espai dinàmic de reflexió crítica i d'investigació en l'art que funcioni com a catalitzador de pensaments i pràctiques sensibles de l'alternativa decolonial.
  • Fomentar el debat sobre la influència i importància dels moviments socials artístics com a agents transformadors.
  • Sensibilitzar a través de les obres sobre la urgent necessitat de denúncia cap a determinats temes que poden ser canviats des de la pròpia realitat individual estenent cap a la col·lectiva.
  • Entendre l'art com a eina d'identificació i reflexió.
  • Servir de plataforma de promoció de diferents artistes i col·lectius organitzats al voltant de les pràctiques artístiques i els seus llenguatges. 

Per a més informació:

geografiasdaviolencia@gmail.com

https://www.facebook.com/interjecciones/