Curs de formació sobre malalties tropicals desateses.

De la foscor a la penombra. La lluita contra la malària i les malalties oblidades al segle XXI

 

Us informam de la propera realització del Curs de formació sobre malalties tropicals desateses (10 hores), organitzat per Claudia Paredes, professora del Departament de Biologia, i finançat en el marc de la XIII Convocatòria d'ajuts per a accions d'educació per al desenvolupament per a una ciutadania global 2016-17.

 Malalties tropicals

Dates, horaris i lloc

22 de maig, de 16 a 21 hores. Aula 1 de l'edifici Mateu Orfila, campus universitari.

23 de maig, de 16.30 a 20.30 hores. Aula 1 de l'edifici Mateu Orfila, campus universitari.

24 de maig, de 10 a 11 hores. Sala de graus de l’edifici Mateu Orfila, campus universitari.

Curs gratuït

Nombre de places: mínim 15; 90 màxim. Aforament limitat. Tindran preferència les persones prèviament inscrites.

Certificat d'assistència: Les persones que desitgin obtenir un certificat d’assistència han de realitzar la inscripció online i participar com a mínim en el 80% de les hores del curs.

Objectiu principal

Informar, sensibilitzar i educar la comunitat universitària i els professionals de les Illes Balears interessats respecte a les malalties desateses i promoure que els futurs investigadors en ciències i medicina es dediquin a l’estudi d’aquestes malalties.

El curs comptarà amb la participació de quatre especialistes en malalties desateses. S’hi abordaran temes de salut relacionats amb la situació global actual, com el moviment de persones a camps de refugiats i en zones de conflicte social.

Programa

Dilluns 22

16.00-16.30 hores. Inscripció

16.30-17.00 hores. Presentació del curs a càrrec de la Dra. Claudia Paredes Esquivel (UIB) i del director del IUNICS Dr. Felix Grases.

17.00-17.30 hores. Mosquits invasors a Europa. Mesurant el risc de transmissió de les arbovirosis a Mallorca, a càrrec del Dr. Miguel Ángel Miranda (UIB).

17.30-18.20 hores. Malaria in the XXI century. Fighting mosquitoes in Mozambique, a càrrec del Dr. Krjin Paaijmans (ISGlobal). Impartida en anglès.

Descans

18.50-19.40 hores. Zika virus: Still more questions than answers, a càrrec del Dr. Lee Haines (Liverpool School of Tropical Medicine). Impartida en anglès.

19.40-21.00 hores. Com aconseguir posar a l'agenda global malalties oblidades? Lliçons apreses, a càrrec del Sr. Pere Joan Pons (UIB).

Dimarts 23

16.30-17.00 hores. Les malalties oblidades a les Balears. Xerrada a càrrec de Maria Peñaranda (Hospital Universitari Son Espases).

17.00-17.30 hores. Cooperant en la lluita contra el dengue a l'Amazones peruà, a càrrec de la Dra. Claudia Paredes Esquivel (UIB).

17.30-18.20 hores. The Insecticide resistance problem, a càrrec de la Dra. Silvie Huijben (ISGlobal). Impartida en anglès.

Descans

18.50-19.20 hores. Control de vectors a Espanya, a càrrec de Rubén Bueno.

19.20-20.10 hores. Malalties oblidades en camps de persones refugiades, a càrrec del Dr. Álvaro Acosta Serrano (LSTM).

20.10 hores. Taula rodona i clausura dels actes.

Dimecres 24

10.00-11.00 hores. Working in neglected tropical diseases. Opportunities, challenges and reality, a càrrec dels Drs. Claudia Paredes Esquivel, Álvaro Acosta Serrano i Lee Haines. Impartida en anglès.

Persones expertes convidades que participaran al curs:

  • Dr. Álvaro Acosta Serrano. Liverpool School of Tropical Medicine
  • Dra. Lee Haines. Liverpool School of Tropical Medicine
  • Dra. Silvie Huijben. IsGlobal. Barcelona
  • Dr. Krjin Paaijmans. IsGlobal. Barcelona
  • Dra. María Peñaranda. Hospital Universitari Son Espases
  • Dra. Claudia Paredes. UIB
  • Dr. Miguel Ángel Miranda. UIB
  • Dr. Rubén Bueno Marí. Lokímica
  • Sr. Pere Joan Pons. UIB

 

La inscripció al curs comporta el compromís d'assistir-hi, i en cas de no poder assistir-hi, s'ha de comunicar a l'OCDS amb la màxima antelació possible, per facilitar que hi accedeixin altres persones interessades. Aquesta acció formativa gaudeix de finançament públic, i no comunicar-ho pot ser causa d'exclusió en futures accions formatives vinculades a l'OCDS. Comptam amb la vostra col·laboració perquè tothom pugui sortir-ne beneficiat.