Beques de prÓctiques per als estudis oficials de grau o mÓster en el marc de la cooperaciˇ al desenvolupament

El programa de beques de pràctiques en països empobrits ofereix places perquè l’alumnat de la UIB pugui realitzar pràctiques relacionades amb els seus estudis en països empobrits, i obtenir, a més de l’experiència personal, el reconeixement acadèmic corresponent.

Els professors i les professores de les distintes facultats i escoles universitàries són els encarregats de crear els perfils de les places de pràctiques que s’ofereixen a l’alumnat, gràcies als convenis signats amb les diferents entitats locals on es realitzen les pràctiques. A més, es converteixen en tutors i tutores dels i de les alumnes, donant-los informació, assessorament, suport i fent el seguiment de tot el procediment.

Les places disponibles són molt diverses, inclouen una gran varietat de països i d’estudis. Permeten des de fer pràctiques de mestre en escoles del Perú, fins a participar en projectes de salut comunitària a Equador, col·laborar amb tallers de productes de comerç just a l’Índia o conèixer la realitat social i jurídica de Nicaragua, entre d’altres. Això sí, totes les estades tenen una durada mínima de 60 dies.

L'alumnat que realitzi aquestes pràctiques podrà obtenir el reconeixement acadèmic corresponent, que dependrà del perfil de la plaça que hagi ocupat.

XXVIII Convocatòria per al professorat UIB 2017-18

Convocatòria per als estudis oficials de grau o màster en el marc de la cooperació al desenvolupament  Nou

El termini de presentació de sol·licituds acaba el dia 13 de novembre de 2017. Les sol·licituds s’han de presentar al Registre General de la UIB (Edifici de Cas Jai o bé a Son Lledó), i han d’estar degudament emplenades i amb totes les signatures.

Per a les persones interessades que no tinguin formació en matèria de cooperació al desenvolupament, us informam que l'OCDS ha organitzat un curs de formació de voluntariat especialitzat en cooperació al desenvolupament.

 

Convocatòria per al professorat per definir els perfils de places per realitzar pràctiques en països empobrits 


El professorat interessat pot presentar la seva sol·licitud a l'OCDS (Cas Jai) fins el 18 de setembre de 2017.

Testimonis d'alumnat participant

Coneixeu el testimoni de l’alumnat participant en aquest i altres programa de l’OCDS al nostre Bloc tuhipintesmolt.

 

Anys anteriors

Beques de prÓctiques per a estudiants/es de la UIB 2015-2016

 XXV Convocatòria de Beques de pràctiques  de la UIB 2015-2016

Convocatòria per als estudis oficials de grau o màster en el marc de la cooperació al desenvolupament

Convocatòria

Annex 1 Places disponibles

Annex 2: Imprès de la sol·licitud

Annex 3: Model per a l'escrit explicatiu de la sol·licitud de la beca

Acta de resolució (4 de març de 2016)

 El termini de presentació de sol·licituds acaba el dia 4 de febrer de 2016. Les sol·licituds s’han de presentar al Registre General de la UIB, a Son Lledó (Rectorat), i han d’estar degudament emplenades i amb totes les signatures.

Per a les persones interessades que no tinguin formació en matèria de cooperació al desenvolupament, us informam que l’OCDS ha organitzat un curs de formació de voluntariat especialitzat en cooperació al desenvolupament.

Taula rodona sobre l'experiència de pràctiques en el marc de la cooperació universitària al desenvolupament.

Cursos de formació OCDS.

 XXIV Convocatòria de Beques de pràctiques  de la UIB 2015-2016

Convocatòria per als estudis oficials de grau o màster en el marc de la cooperació al desenvolupament

Convocatòria  

Annex 1 Places disponibles 

Annex 2: Imprès de sol·licitud

Annex 3: Model per a l'escrit explicatiu de la sol·licitud de la beca

Acta de resolució (21 de desembre de 2015) 

 El termini de presentació de sol·licituds acaba el dia 23 de novembre de 2015. Les sol·licituds s’han de presentar al Registre General de la UIB, a Son Lledó (Rectorat), i han d’estar degudament emplenades i amb totes les signatures.

Per a les persones interessades que no tinguin formació en matèria de cooperació al desenvolupament, us informam que l’OCDS ha organitzat un curs de formació de voluntariat especialitzat en cooperació al desenvolupament.

Cursos de formació OCDS.

Convocatòria per al professorat per definir els perfils de places per realitzar pràctiques en països empobrits.

Convocatòria

Formulari perfil

El professorat interessat pot presentar la seva sol·licitud a l'OCDS (Cas Jai) fins el 15 de setembre de 2015.

Testimonis d'alumnat participant:

Coneixeu el testimoni de l’alumnat participant en aquest i altres programa de l’OCDS al nostre Bloc tuhipintesmolt.


Solidaridad desde la UIB (Ultima Hora, 15-10-2015).  


Resum trajectòria de la convocatòria (2004-2014)

 

Beques de prÓctiques per a estudiants/es de la UIB 2014-2015

XXIII Convocatòria de beques de pràctiques per als estudis oficials de grau o màster en el marc de la cooperació al desenvolupament durant el curs acadèmic 2014-15.

 

El termini de presentació de sol·licituds acaba el dia 6 de novembre de 2014. Les sol·licituds s’han de presentar al Registre General de la UIB, a Son Lledó (Rectorat), i han d’estar degudament emplenades i amb totes les signatures.

Per a les persones interessades que no tinguin formació en matèria de cooperació al desenvolupament, us informam que l’OCDS ha organitzat un curs de formació de voluntariat especialitzat en cooperació al desenvolupament. Més informació.

XXIII Convocatòria per al professorat per definir els perfils de places per realitzar pràctiques en països empobrits 2014-2015.

El professorat interessat pot presentar la seva sol·licitud a l’OCDS (Cas Jai) fins el 15 de setembre de 2014.

 

Beques de prÓctiques per a estudiants/es de la UIB 2013-2014

XXII Convocatòria de beques per a estudiants de la UIB per realitzar pràctiques a països empobrits durant el curs acadèmic 2013-2014.   

Les sol·licituds s’han de presentar al Registre General de la UIB, a Son Lledó (Rectorat), i han d’estar degudament emplenades i amb totes les signatures.

El termini de presentació de sol·licituds serà:

  • Pels estudis d’Infermeria (perfil A): dia 5 de març de 2014.
  • Per la resta d’estudis (perfils B,C i D): dia 18 de març de 2014.

Les persones interessades en realitzar la formació en matèria de cooperació al desenvolupament que es menciona a la base segona de la convocatòria, podeu consultar la realització del proper curs de formació de voluntariat especialitzat en cooperació al desenvolupament.

XXII Convocatòria per al professorat per definir els perfils de places per realitzar pràctiques en països empobrits 2013-2014  

El professorat interessat pot presentar la seva sol·licitud a l'OCDS (Cas Jai) fins el 12 de febrer de 2014.

XXI Convocatòria de beques per a estudiants de la UIB per realitzar pràctiques en països empobrits durant el curs acadèmic 2013-2014.    

El termini de presentació de sol·licituds acaba el dia 18 de novembre de 2013. Les sol·licituds s’han de presentar al Registre General de la UIB, a Son Lledó (Rectorat), i han d’estar degudament emplenades i amb totes les signatures.

XXI Convocatòria per al professorat per definir els perfils de places per realitzar pràctiques en països empobrits 2013-2014.  

El professorat interessat pot presentar la seva sol·licitud a l’OCDS (Cas Jai) fins el 18 de setembre de 2013.

 

Beques de prÓctiques per a estudiants/es de la UIB 2012-2013

XX Convocatòria de beques per a estudiants de la UIB per realitzar pràctiques en països empobrits durant el curs 2012-2013  

XX Convocatòria per al professorat per definir els perfils de places per realitzar pràctiques en països empobrits 2012-2013 

  • Convocatòria
  • Formulari perfil 
    El professorat interessat pot presentar la seva sol·licitud a l’OCDS (Cas Jai) fins el 11 de febrer de 2013.
     

XIX Convocatòria de beques per a estudiants de la UIB per realitzar pràctiques en països empobrits durant el curs 2012-2013 

XIX Convocatòria per al professorat per definir els perfils de places per realitzar pràctiques en països empobrits 2012-2013 

Beques de prÓctiques per a estudiants/es de la UIB 2011-2012

XVIII Convocatòria de beques per a estudiants de la UIB per realitzar pràctiques en països empobrits durant el curs 2011-2012 (tancada)

XVIII convocatòria per al professorat per definir els perfils de places per realitzar pràctiques en països empobrits durant el curs acadèmic 2011-2012 (tancada)

 

Beques de prÓctiques per a estudiants/es de la UIB 2010-2011

XVII Convocatòria de beques per a estudiants/es de la UIB per realitzar pràctiques en països empobrits en matèria de CUD durant el curs acadèmic 2010-2011 (tancada)

XVII convocatòria per al professorat per definir els perfils de places per realitzar pràctiques en països empobrits durant el curs acadèmic 2010-2011 (tancada)

XVI Convocatòria de beques per a estudiants/es de la UIB per realitzar pràctiques en països empobrits en matèria de CUD durant el curs acadèmic 2010-2011 (tancada)

XVI convocatòria per al professorat per definir els perfils de places per realitzar pràctiques en països empobrits durant el curs acadèmic 2010-2011 (tancada)

 

Beques de prÓctiques per a estudiants/es de la UIB 2009-2010

XV Convocatòria de beques per a estudiants/es de la UIB per realitzar pràctiques en països empobrits durant el curs acadèmic 2009-2010 (tancada)

XV Anunci per al professorat per definir els perfils de places per realitzar pràctiques en països empobrits durant el curs acadèmic 2009-2010 (tancada)

XIV Convocatòria de beques per a estudiants/es de la UIB per realitzar pràctiques en països empobrits durant el curs acadèmic 2009-2010 (tancada)

Beques de prÓctiques per a estudiants/es de la UIB 2008-2009

XII Convocatòria de beques per a estudiants/es de la UIB per realitzar pràctiques en països empobrits durant el curs acadèmic 2008-2009 (tancada)

XII Anunci per al professorat per definir els perfils de places per realitzar pràctiques en països empobrits durant el curs acadèmic 2008-2009 (tancada)

XIII Convocatòria de beques per a estudiants/es de la UIB per realitzar pràctiques en països empobrits durant el curs acadèmic 2008-2009 (tancada)

XIII Anunci per al professorat per definir els perfils de places per realitzar pràctiques en països empobrits durant el curs acadèmic 2008-2009 (tancada)

Convocatòria de dues beques per estudiant/es del V curs d'especialista universitari/ària en cooperació al desenvolupament de la UIB per realitzar pràctiques en països empobrits durant el curs acadèmic 2008-2009 (tancada)

Beques de prÓctiques per a estudiants/es de la UIB 2007-2008

X Convocatòria de beques per a estudiants/es de la uib per realitzar pràctiques en països empobrits durant el curs acadèmic 2007-2008 (tancada)

X Convocatòria per al professorat per definir els perfils de places per realitzar pràctiques en països empobrits durant el curs 2007-2008 (tancada)

XI Convocatòria de beques per a estudiants/es de la uib per realitzar pràctiques en països empobrits durant el curs acadèmic 2007-2008 (tancada)

XI Convocatòria per al professorat per definir els perfils de places per realitzar pràctiques en països empobrits durant el curs 2007-2008 (tancada)

Beques de prÓctiques per a estudiants/es de la UIB 2006-2007

VIII Convocatòria de beques per a estudiants/es de la UIB per realitzar pràctiques en països empobrits durant el curs acadèmic 2006-2007 (tancada)

IX Convocatòria de beques per a estudiants/es de la UIB per realitzar pràctiques en països empobrits durant el curs acadèmic 2006-2007 (tancada)

Beques de prÓctiques per a estudiants/es de la UIB 2005-2006

VI Convocatòria de beques per a estudiants/es de la UIB per realitzar pràctiques en matèria de cooperació al desenvolupament en països empobrits de l'Amèrica Central, de l'Amèrica del Sud i de l'Àfrica durant el curs acadèmic 2005-2006 (tancada)

VII Convocatòria de beques per a estudiants/es de la UIB per realitzar pràctiques en matèria de cooperació al desenvolupament en països empobrits de l'Amèrica Central, de l'Amèrica del Sud i de l'Àfrica durant el curs acadèmic 2005-2006 (tancada)